Østsiden av Ørsdalsvannet

Startplass på Tjørn

Vi har tidligere besøkt gårdene som ligger på vestsiden av Ørsdalsvannet. Denne gangen skal vi på motsatt side og se igjen gårdene på avstand. Det oppleves som det er høyere fjell på denne siden, delvis er det nok riktig også. Vi starter turen fra hyttefeltet på Tjørn.

Vi kjører litt forbi parkeringsplassen som vi bruker til Trodlarinda, og parkerer på plassen du ser til venstre her. Da blir det kun et kort stykke på vei i begge ender.

Hyggelig vei ned mot vannet

Vi går altså et kort stykke tilbake og tar av til høyre, ned noe som er merket med røde markeringer. Men dette er kun i starten. Vi går ned en flott trase`på planker mot Svartavatnet.

Etter å ha fulgt vannet et kort stykke skal vi opp vest for Ørnaniben. Når vi forlater vannet her nede, er det helt slutt på merkingen på denne turen. Vi skal bort til et utsiktspunkt ved navn Mørberhelleren som er et flott punkt.

Nærmer oss toppen

Her får vi flott utsikt over store deler av Ørsdalsvannet, samtidig så vi ser over til Kleppali, Landsdal og lengre borte Dyrskog. Det er disse tre heiagårdene vi har vært på før. Det går stupbratt utfor på denne toppen, så her må man være våken, det er svært høyt utfor.

Niste er viktig på tur og toppunktet innbyr til matpause. Vi er ikke helt heldige med været, men det begynner jo å bli en vane, så det får bare gå.

Tilbake mot veien igjen

Vi fortsetter runden via Jondalen, det er bratt ned hit. Videre rundt Larsastølen og ned til hyttefeltet igjen. Se sporlogg under, og følg ruten på denne. Siste del går mot høyre på vei tilbake til der vi parkerte bilen. Runden er på 6-7 kilometer, det meste av den er helt umerket, så du må finne frem via kart. Tidsbruk… kanskje 4-5 timer med pauser.

Det går selvfølgelig an å bruke både mer og mindre tid på denne runden.

Hvordan komme hit:  Fra Bjerkreim kjører du RV 110 i retning Lauperak, før dette kommer du til Tjørn. Her finner du godt merket parkering på høyre side der du skal til Trodlarinda. Vi kjørte noen hundre meter til og parkerte der du ser på øverste bilde, motsatt side av veien. God tur.

Landsdal nede til høyre

Sporlogg laget av: Enoksen Arntzen

Langs vannet i starten

Men vi skal opp her

Tilbake der vi kom fra

Noe stigning

Kleppali til venstre og Landsdal til Høyre på andre siden av vannet

Flott utsikt

Og langt ned

På returen…

Dette innlegget ble publisert i Bjerkreim, Normal, Rogaland, Tid: 3 - 5 timer. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.