Ogna – Sirevåg


Vis større kart

Skilt ved Ognaelva

I dag presenterer vi tur nr. 100. Turen går mellom Ogna og Sirevåg. Vi skal følge den opparbeidede turveien mot Sirevåg og følge langs havet tilbake igjen. Dette gjør turen litt mer spennende og vi slipper å gå samme vei frem og tilbake.

Turen starter ved Svingen Grill der vi også treffer Ognaelva. Vi velger å gå mot Sirevåg på den fine turveien gjennom skogen og langs jernbanen først. Denne delen at turen er en enkel etappe.

Gjennom skogen

Etter å ha gått gjennom skogen, som enkelte kaller park, kommer man ut på Sirevågsiden. Dette området preges av til dels mye hytter og hyttebygging. Vi følger her veien ned mot sjøen.

Her passerer vi mange flotte hytter, og på denne fine dagen var mange ute og malte og beiset hyttene sine. Vi er nå så langt sør på Jæren at landskapet preges av flere knauser enn vi er vant til på flatjæren lengre nord.

Sirevågstranden

Sandstrendene her er finere enn i syden, men temperaturen kan neppe måle seg med sydens varme. Skjønt, denne dagen i mai hadde vi sommervarme i luften, men temperaturen i sjøen var nok så som så.

Her nede finner man igjen flere merker fra krigens dager. Tyskerne bygget bunkerse og kanonstillinger som det er mulig å se den dag i dag. Ellers er det fred og ro som preger stedet, mye fuglesang og bølgeskvulp er det som kan høres.

Flott lys i sjøen

Vi følger sandstranden tilbake mot Ogna, helt til vi møter utløpet av Ognaelva. Her står det flere og fisker. Det er varmt men overskyet denne dagen. Helt på slutten finner sola på å titte gjennom skydekket og lager flott lys i sjøen.

Men når vi kommer bort til elvas utløp, møter vi på uvanlig mye fugel. Om de er her for å fange fisk eller for å passe på reir, er ikke godt å si, men de er ivrige i luften over oss.

Ved rutestart

Herfra følger vi elva opp mot utgangspunktet igjen. Tar du med deg et par gode pauser under veis, kan du regne 1:30 time på denne runden.

Hvordan komme hit:  Start ved Svingen Grill på RV44 mellom Ogna og Sirevåg. Her kan du få kjøpt mat og drikke om du ønsker det. Vi vet at noen lesere er interessert i å vite om det går ann å gå turen på hesteryggen. Det er ikke mulig her. Skilter er slått opp og forteller at ridning i vernesonen er forbudt. Mange turer kan altså gjennomføres med hest, men her er ikke dette mulig dessverre. 

Mye å ta hensyn til i vernesonen

Stille hav

Blomster klorer seg fast

Rolig fin dag på sjøen

Dette innlegget ble publisert i , Lett, Rogaland, Tid: 1 - 3 timer. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.