Olalia Fjellstove

Olalia Fjellstove

Parkering Oppheim

Olalia Fjellstove ligger i Vindafjord, litt innenfor Ølen. Turen startes fra Oppheim og går på fin gangvei helt frem. Gangveien er så fin, at de som vil trille barnevogn innover, kan godt gjøre det. Lengden på turen er 5,5 kilometer hver vei, 11 kilometer tur/retur. Vi starter altså fra Oppheim, her er det opparbeidet en gigantisk parkeringsplass, trolig plass til flere hundre biler, på to nivåer.

 

Stor tavle ved parkeringsplassen

Det er åpenbart at stedet nok har sin største tid på vinteren. Det er flere lysløyper her, som blir kjørt opp med skispor. Olalia står avmerket som «Selvbetjent hytte», men vi vet at den er betjent i perioder. Merkelig nok var den ikke det i Juli måned. Kanskje er det mer i skisesongen det er betjening her, hva vet vi ? Etter å ha betalt for parkeringen, starter vi å labbe innover mot Olalia.

 

Flott landskap innover

Noe stigning er det i terrenget, men ikke mye. Det er mest vidder innover, noe som sikkert er prima vare på vinteren og flott å lage skiløyper i. Vi har sett bilder fra Olalia på vinterstid, hvor det kryr av skiglade turister. Det var sikkert 30 biler på parkeringsplassen denne onsdagen vi var her, så vandrere traff vi flere plasser. I turtempo brukte vi 50-55 minutter hver vei. la oss si 1time og 45 minutt tur/retur.

 

Fjellstua

Selve Fjellstova så ut til å være en meget godt vedlikeholdt hytte. Her virket alt til å være på stell. Trolig er det ei sikringsbu til Fjellstova som ligger, bare noen meter ovenfor. Også denne så svært forseggjort ut. I det hele tatt var stedet meget sjarmerende, og det er ikke vanskelig å se for seg livet det er her inne når løypene er kjørt opp i vinterhalvåret. Vi anbefaler at du setter av minst 2,5 time på turen, for å få sett deg rundt.

 

 

Hvordan komme hit:  Kjør E-134 fra Haugesund og Aksdal, til Ølen. Fortsett videre i retning Etne. Men du skal ikke så langt. Noen kilometer ut av Ølen kommer du til krysset hvor du skal til høyre. Skiltet lyder «Olaliavegen». Kjør veien til endes, stor parkeringsplass på Oppheim.

Vi starter fra Oppheim

Her har vi startet turen og ser tilbake på parkeringsplassen

Det er flere veier på kryss og tvers i heia her. Godt skiltet

Rasteplasser er det flere steder underveis

Bord og stoler i stein

Vakkert landskap

Vi passerer flere vann innover

Veien er best i starten, men den er god hele veien inn

Olalia

Veldig fin Fjellstove

Herfra kan du, om du ønsker, gå videre til neste hytte. Da er det ikke vei lengre

Utmerket skiterreng på vinteren

Etter en god pause ved hytta, er vi på vei tilbake til Oppheim

Kartskisse

Klikk på kart for større visning

Dette innlegget ble publisert i Kan gåes med barnevogn, Lett, Rogaland, Tid: 1 - 3 timer, Vindafjord. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.