Romsvatn

Romsvatn

Tidligere i vinter var vi også her oppe, men da var det så mye skodde, at vi så svært lite, mange mener ingenting, Derfor måtte turen tas på ny, så søndag 18 mars 2019 trampet vi avgårde igjen.

Vi kjører opp til denne porten og starter her.

Vi velger å kjøre så langt som mulig, helt opp til porten du ser på bilde over. Herfra er det ingen bønn, nå er det apostlenes hester som gjelder (Beina). Det er grusvei helt inn fra Stølsvatn hvor vi parkerer og til den store demningen i Romsvatn. Det er ikke å komme forbi at vi ble overrasket av mer snø enn ventet innover, så vi brukte nok mer tid, enn når det er bart her. Det er ikke viktig på en flott dag som denne.

Her starter vi
Kjekt med noe informasjon
Første del av veien er delvis bar og delvis under snø

Vi går ikke langt før snøen melder sin ankomst og etter hvert blir det en god del også. Viste du forresten at det er en topptur i område her også, rødmerket og fin rundtur. I tillegg er det merket og skiltet over til Brekko i Madland.

Vi følger i starten mot Foss/Brekko
Vi ser snart at skotøyet vårt ble feil i dag
Hva «Pinnene» på venstre side brukes til er ikke godt å si ?
Våren er ikke kommet helt enda
Her er avstikkeren til Brekko. Vi skal IKKE dit i dag
Vi skal mot Romsvatn, på veien

Ved dette skiltet er du mer enn halvveis, kanskje to tredjedeler også. Tenker du å gå turen etter snøen har forlatt oss, vil du bruke mindre en en time hver vei. Legg inn tid for pause på toppen av dammen, for her er det virkelig flott og vel verd et besøk. Veien inn (etter snøen er gått) er så fin at her kan man gå med barnevogn…

Når vi nærmer oss Romsvatn, vil du få øye på den store steinsatte dammen på lang avstand. På venstre side, rett før du er ved dammen, går det en bratt vei opp på selve dammen, herfra har du fantastisk utsikt ut over Romsvatn og fjellene bak. Legg merke til at på motsatt side av dammen er det bygget opp en liten varde og et skilt. Båtrampe er det også, men denne er nok kun forbeholdt vannverket da dette er drikkevann.

Innerst ser du dammen
Ganske mektig
Det er gått med noe masse her
Utsikt fra dammen
Det kan nesten ikke bli finere
Romsvatn
Oppå selve dammen
En flott dag
Fint vær, men kaldt
Fjellene bak Romsvatn
Ser du den lille varden til høyre for skiltet ?
Vi zoomer den inn
Vi starter turen tilbake

Hvordan komme hit: Kommer du fra Ålgård på E-39, Tar du av til venstre, ca. 200 meter før Søylandkiosken (Nytt navn nå) skiltet Nedrebø. Fortsett til Birkeland. Følg veien gjennom siste gårdstun, og fortsett videre oppover i fjellet. Du vil rett etter gården passere ei turtavle. Kjør opp til bommen (porten) turen starter her. Vi målte 8,52 kilometer tur/retur. Regner du en time hver vei, så har du svært god tid. Med pause på toppen, bør du sette av 2,5 timer. Lettgått tur.

Skisse
Dette innlegget ble publisert i Bjerkreim, Kan gåes med barnevogn, Lett, Rogaland, Tid: 1 - 3 timer. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.