Skrubburdnuten og Rossafjellet

Mer snø enn vi hadde regnet med

Etter å ha vært på Nedstrand sist helg i strålende vintervær, uten snø, ville vi tilbake denne helgen. Området har mange løyper og topper som skal besøkes. Overraskelsen var imidlertid stor da vi enkelte plasser måtte brøyte vei i 20 til 30 cm snø. Men må man, så må man…

Vi starter ved Gurigjerde
Opp gjennom gardstunet
Og følger skiltet til fjells
Ikke langt ovenfor gården ser vi snøen starte

Like ovenfor gården ser vi hva som er i ferd med å skje, vi av alle, kommer til å vasse i snø. Men har man reist inn her så er det ikke noe valg, turen skal gjennomføres, koste hva det koste vil. Når vi kommer opp til Badnavatnet er det full vinter.

Det var ikke mye spor her
Ved Badnavatnet tar vi av mot Skrubburdnuten

Skrubburdnuten er den høyeste toppen her og måler 591 moh. Det hadde gått to stykker foran oss kun vi se på sporene, så vi fulkte i deres spor. Nå er det fint vinterføre innover, med fjellsko og brodder. Da vi kommer til neste skiltkryss, viser det seg at sporene vi fulgte gikk mot Dalvanuten, og vi skimtet de to der oppe. Men vi skal altså ikke dit i dag, så vi fortsetter uten spor å følge nå.

Det er bare å fortsette
Passerer et bittelite halvfrosset vann
Vi følger øverste skilt
Utsikten starter litt etter litt

Nå starter vi en oppstigning til Skrubburdnuten, som er den høyeste i dag. Et skilt viste 600 meter, dette var de lengste 600 meterne jeg har gått. Men etter å ha kavd i snøen oppover, er vi der. Varde, postkasse med bok… ja da vet du resten. Og fantastisk utsikt.

Hebnes og starten på Vindafjorden
I retning Sandeid og Vikedal
Rundturen mot Rossafjellet fortsetter ned der

På toppen her kommer de to spreke turgåerne som brøytet vei for oss den første delen, de hadde vært på en topp til, men tok oss igjen. Vi diskuterte om vi skulle gå samme vei tilbake grunnet snø og at merkingen lå delvis under dette hvite teppet. Men da det to andre som tok oss igjen ville gå rundturen, hang vi oss på der. Dermed ble det den rundturen vi hadde planlagt.

Her er det bare å følge på, to har nå blitt til fire
Vi kan da ikke klage, kan vi det ?
I retning Vats
Flott tur
Og så har vi nådd Rossafjellet, 574 moh
Her ser vi over til Stølanuten
Stølanuten der borte (Zoomet bilde)

Vi får oss noe å drikke og en matbit her oppe, så er det å fortsette ned til Badnavatnet igjen. Det er litt halvbratt nedover, og med snø blir opplevelsen enda brattere. Men det går fint, for all del.

Skilt i lokket på postkassen
Badnavatnet der nede
Zoomet bilde, Stjernarøyene der ute
Da er vi nede ved Badnavatnet, og har kun bakken ned til parkeringen igjen.

En strålende tur, i mer snø enn vi hadde sett for oss. Men en vakker dag og tur vi kommer til å huske. Takk for turen til dere to fra Haugesund også.

Hvordan komme hit: Vi kjørte fra Stavanger til Judaberg på Finnøy. Tok ferja til Nedstrand. Etter noen få meter vestover fra ferjeleiet følger du skiltet opp til høyre, merket «Gurigjerde». Turen starter her. I snøen brukte vi mellom 4,5 og 5 timer. På bart føre kan du nok trekke av en time, minst. Dette er inklusiv pauser.

Turen vår
Dette innlegget ble publisert i Normal, Rogaland, Tid: 3 - 5 timer, Tysvær. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.