Ruggesteinen i Sokndal


Vis større kart

2 alternative parkeringsplasser

Vi er i Sokndal kommune, like innenfor tettstedet Hauge i Dalane. Bilturen ned hit er på ca. 1,5 time om du kommer fra Stavanger, men selve turen å gå, er tilnærmet ingenting. Her kan du kjøre, nesten helt til målet. Bli med på en litt «rar»opplevelse i sørfylket.

Det er to parkeringsplasser å velge i her. Den første er ved badplassen, da har du 700 meter å gå opp. Den andre er ved målet, her er det kun plass til tre biler.

Ruggesteinen nærmere 80 tonn

Steinen er mellom 70 og 80 tonn, men det kjekke her er at de fleste av oss klarer å rugge denne kjempestore steinblokken. Den ligger altså slik til, at det ikke skal allverdens med krefter til for å rugge alle disse tonnene, frem og tilbake.

Stedet ligger på veien opp mot Blåfjellgruvene i Sokndal, mellom den store badeplassen og gruvene. Flott skilt er satt opp med god informasjon.

Brua over elva

Det er flere vann i området og derfor stor aktivitet i elva her. Men det er godt lagt til rette, her er god bru over til turistatraksjonen. Denne turen vil passe for de aller fleste da du kan kjøre nærmest helt frem.

Hvordan komme hit:  Godt skiltet rett ut av sentrum av Hauge i Dalane – i retning noen hundre meter sørover. Parkerer du ved badeplassen, har du en snau kilometer å gå opp. Parkeringsplassen oppe ved atraksjonen er liten og har kun plass til tre biler.

Oppslagstavlen

Godt lagt til rette

Dette innlegget ble publisert i Kan gåes med barnevogn, Lett, Rogaland, Sokndal, Tid: 0 - 1 time. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.