Rundtur i Jærsk lynghei


Vis større kart

Informativt

Informativt

Vi er tilbake på Holmavatn og skal gå en litt lengre runde enn sist vi var her. Meningen i dag er å gå til «Mor Norge» (Steinkjerringa) først. Deretter over til Synesvarden, og til slutt tilbake til Holmavatn igjen. Med noen gode pauser vil dette ta ca. 3 timer.

Terrenget her er lettgått, ingen store eller bratte bakker å snakke om heller. Men utsikt er det, i massevis. Her ser du milevis av gårde.

Kjerringa i stein

Kjerringa i stein

Første økt går til Steinkjerringa, denne etappen tar en snau time i behagelig tempo. Det er helt flatt her og på lang avstand vil du kunne se kjerringa i det fjerne. Vi havnet i matboksen vel fremme, hvor sola også valgte å gjøre sin «antrè» på en ellers grå dag.

Andre Etappe går fra «kjerringa» og opp til Synesvarden. Her er det noe stigning, men ikke så mye at du blir anpusten, bare litt jevn motbakke.

Vidder

På denne strekningen får du virkelig se hvor flatt det er her, store breie vidder i alle retninger.

I slutten av juli har vi heldigvis fargene i naturen, på gråværsdager som i dag blir ikke bildene like fine som de kunne blitt, men været kan man som kjent ikke gjøre noe med.

Men nå nærmer vi oss toppen av Synesvarden som du har i syne hele tiden. Og været blir bedre.

Synesvarden

Synesvarden

Det er en mektig varde de har bygget her oppe, men utsikten er enda mektigere. Herfra får man også et godt overblikk over alle de store vindmøllene i området. Det er delte meninger om dette, er det fint eller ei ?  Meningene er mange, men litt spesielt er det jo da.

Siste rest av medbringt matpakke forsvant oppe ved varden og etter en god pause bærer det ned til Holmavatn hvor bilen står parkert igjen.

Mer fra toppen

Mer fra toppen

Etter, pluss minus tre timer, pauser inkludert, er du tilbake ved bilen. Vi kan se tilbake på mange flotte inntrykk og masse god og frisk luft.

Denne turen passer for de aller fleste, den er lettgått, godt merket og med god utsikt. De aller fleste vil se på dette som svært overkommelig.

Velkommen til flateste Jæren.

 

Hvordan komme hit:  På veien mellom Varhaug og Bue er det godt skiltet inn til Holmavatn. Her starter og slutter turen.

Mange små vann langs ruten

Flater

Mange turgåere

Ingenting å si på skiltingen

Noe grått i været

Synesvarden på avstand

Ingenting å si på utsikten

Solen vil forsøke seg…

 

Jærsk lyng og gresshei

Jærsk lyng og gresshei

Opp i fanget til Mor Norge

Opp i fanget til Mor Norge

Hvilket skue

Hvilket skue

 

 

Dette innlegget ble publisert i Gjerdeklyver, , Normal, Rogaland, Tid: 1 - 3 timer, Tid: 3 - 5 timer. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.