Løtoft i Sokndal


Vis større kart

Vei med overheng

I dag skal vi legge ut på en gammel ferdselsvei i Sokndal. Den minste av to turer her inne. Turen til Løtoft gir oss masse flott natur og frisk luft, men det er en ting ved denne turen man nok ikke opplever andre plasser, og som trekker ekstra mange turgåere til stedet. Bli med på en «utenom det vanlige opplevelse». En liten bit av turen går på vei, vi valgte å ta denne distansen først, så var vi ferdig med det. Heldigvis snakker vi kun om 15 minutters gange her, før vi kommer ut i terrenget.

Balansekunst

Det er bare noen få minutter å gå på den gamle ferdselsåren, før vi kommer til turens høydepunkt. Har du noen gang gått på jernstenger over vann ? Det får du mulighet til her nede. Litt balansekunst må man ha, men bare litt, det er helt greit å gå her, jernstengene er faste og fine, de ligger tett, og så er det netting på den ene halve bredden. Trolig vil barn ned i 12- års alderen også klare dette fint sammen med voksne. Hunder vil derimot få mer problemer.

Skolehuset

Etter å ha kommet «i land» på andre siden, er det bare en kort tur før vi møter den gamle skolestuen i Åmdal, dette var i bruk i eldre dager. Herfra skåer turen oppover til høyre og vi følger en relativt stor bekk. På toppen ligger det rester av en gammel heiagård hvor de til en viss grad driver jordene den dag i dag.

Her oppe er turen merket med gule stolper for å ikke gå feil. Ellers er turen umerket, men tydelig i sti og vei.

Rasteplassene er mange her oppe. Høydeforskjellen er ikke all verden, skal vi tippe, kan det være snakk om 2 – 300 meter ?

Fine bekker og vann langs ruta

Turveien er tydeligog det er ingen problemer å finne frem her. Den gamle ferdselsveien er tydelig, delvis som sti og delvis som kjerrevei. Tidlig i august måned er det grønt og flott her oppe. Ryktene forteller at man kan treffe hjort i traktene her uten at vi så noe til dette.

Etter å ha nådd turens toppunkt, bærer det nedover mot veien og der bilen står parkert. Tar du med en god pause for å nyte medbragt matpakke, bør du regne mellom 2 og 2,5 timer på denne rundturen.

Hvordan komme hit:  Kjør bil til Hauge i Dalane. Ta av til venstre, veien mot Sandbekk, Mydland og Moi. Etter noen få kilometer kommer du til krysset hvor skiltet til Løloft står. Kjør inn her og parker ved sandtaket like før en Fe-rist. Start med å gå en snau kilometer videre innover på veien, når du kommer til en snuplass, merket med parkering forbudt, går du rett frem mot grinden. Her starter turen ut i terrenget. NB!!! Turen passer IKKE å ta med hund på. Da må den i tilfelle bæres over jernstengene, eller må den svømme rundt. Ikke hundevennlig for å si det sånn. Legg merke til at dette er den minste turen i dette området, denne går rundt Grasbergheia. Det finnes en lengre tur i dette område, som du også kan lese om her på Turanbefalinger.com.

Her er starten ut i terrenget

Gammel bro

Flott plass

Dette går godt

Her er jernstengene

Spesiell trasè

Lettlest gangvei

Frodig dal dette

Naturskjønt

Skilter

Ingenting å utsette på fargen i naturen

Fargeforskjeller

Dette innlegget ble publisert i Gjerdeklyver, Normal, Rogaland, Sokndal, Tid: 1 - 3 timer. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.