Bondhusvatnet og Bondhusbreen

Turstart her

Vi har vært i Kvinnherad kommune i sommer og tatt turen til Bondhusvatnet og utsiktspunktet mot Bondhusbreen. Det vil si, utsikt og utsikt, fru Blom. Tåke og lavt skydekke må ta skylden for at vi ikke fikk oppleve denne delen av Folgefonna slik den kunne fremstått.

Været er det som kjent lite å få gjort noe med, så vi må bare gjøre det beste ut av det. Vi starter fra innerste parkeringsplass i Bondhusdalen som du ser på bildet til venstre. Her skal vi over ei lita bru, og på andre siden her finner du skiltene som forteller at det er mange turer å velge i her.

I starten er veien svært god

Det er en tålig grei traktorvei å følge opp til Bondhusvatnet, helt frem faktisk. Vi vandrer i et dalføre oppover med høye fjell på begge sider. Tar man seg tid så finner du ut at det er mange «Preikestoler» høyt der oppe på venstre side.

Legg også merke til tåka som henger over fjellkanten, noe som gjorde oss bekymret for utsikten lengre oppe. Bekymringen skulle vise seg å være berettiget. Det lave skydekket ble bare mer og mer betydelig oppover etter hvert som vi nærmet oss breen. Vi kommer til et kryss før vi er oppe, men skiltingen her er aldeles utmerket, så det er ikke tvil hvor vi skal gå.

Flere border og stoler i stein er satt opp.

Etter snaue tre kvarter er vi oppe ved Bondhusvatnet. En nydelig plass med et flott vann. Minuset er at vi ser kun den siste streken av breen under skydekket. Svært irriterende selvfølgelig, men, men.

Vi er heldige å får noen få gløtt opp i skylaget, der det sprekker opp. I korte sekunder ser vi breen som «Kalver» over fjellkanten, for så at det lukker seg helt igjen. Vi fikk noen gløtt, men heller ikke mer. Om vi var fornøyde er jeg ikke helt sikker på, men vi har nå vært der. Og utsiktspunktet ved vatnet var jo svært sjarmerende da, også i dette triste været vi hadde i dag.

Hvordan komme hit:  Fra Odda, kjør gjennom «Folgefonntunnelen» og videre til Sunndal. Herfra er det skiltet mot breen. Kjør veien helt inn så langt du kommer i Bondhusdalen. Det tar ca. 45 minutt å gå hver vei, 1,5 time tur/retur. Men du må sette av tid der inne for fotografering og å nyte naturen. Du er forhåpentligvis heldigere med været enn vi var.

Mange gode skilt

Utsikten var ikke med oss

Elva ned dalen var hissig

At det var fint oppover her, er det liten tvil om

Ingen problem å finne frem

Siste biten opp mot vannet

Bondhusvatnet med mange fine border for turistene

Zoomet bilde og det nærmeste vi fikk se av breen under skydekket i dag

Nydelig område

En naturens gapahuk

Bondhusvatnet

Ta turen i godt vær, så får du oppleve mer

Et solgløtt kom gjennom.

Dette innlegget ble publisert i Hordaland, Normal, Tid: 1 - 3 timer. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.