Døldaren

Døldaren

Denne flotte fredagen i slutten av mai hadde vi bestemt oss for å legge turen til Døldaren i Vindafjord kommune. Det er flere merkede løyper opp hit, men vi valgte fra Blikrabygda som ligger mellom Knapphus og Ølensvåg. Vi setter fra oss bilen på godt opparbeidet parkeringsplass ovenfor ei løe med mange turskilt og kart satt opp. Første del av turen følger vi en traktorvei oppover fjellsiden. Vi tar mange høydemeter på denne veien. Her passeres et lite vannkraftverk og avstikker til Jettegryter.

Vi starter turen her
Lengre oppe er det enda flere turmål
Her starter turen
Mange fine infotavler er satt opp underveis
Traktorveien blir etter hvert brattere og brattere
Vi passerer et lite vannkraftverk
Kvilestein med dertil god utsikt
Utsikten begynner å komme
Siste del av veien og vi er ved tregrensa
Det er slutt på veien og vi skal ut i heia

Vi følger skiltingen mot Døldaren til venstre. Det er ikke å legge skjul på at det er noen våte partier innover, men så har det regnet hardt i dagene før vi tok turen også da. Det går stadig oppover, men ikke så bratt som det var på slutten på traktorveien. Nå begynner vi for alvor å få øynene opp for hvor flott det er oppe i heia her. Fargene i naturen er litt på gang og kombinasjonen av vidder, fjellsider og vann preger turen videre. Her må man bare følge med. Fuglelivet virker helt fantastisk.

Utsikt ned mot Vats
Her er vi kommet mer enn 500 moh
Skiltingen og merkingen er fantastisk god
Flott turterreng
Fin plass å fylle flaskene
Stigningen fortsetter
Fine vann
Ser du godt etter, ser du Døldarheim der borte
Der ja
Døldarvatnet

Ved denne gamle hytta tok vi oss en velfortjent pause. I solveggen var det sommertemperatur. Utsikten var magisk. Selv den enkleste mat, ble fantastisk. Hytta står åpen og inne på bordet er det gjestebok som du kan skrive deg inn i. I dette været ble det utendørs pause på oss. Etter en matbit fortsetter vi på siste etappe opp til toppen av Døldaren. Her blir det brattere igjen, men svært overkommelig likevel.

Vi følger bare skiltene
Vi stiger raskt i terrenget her
Se hvor fint det er oppover
Nå er det ikke langt igjen
Der var vi oppe

Toppen her ligger 735 meter over havet. Startpunktet nede ved bilen er knappe 50 meter, så her får du noen meter å bestige. Det gjør slett ingenting, for denne turen var virkelig fin. Tidligere var heia truet av utbygging med vindkraft, noe som det trolig ikke blir noe av likevel ? Vi får si, og takk for det.

Filmsnutt fra toppen
Flott her oppe
Mot Vikedal
Grytenuten
Bra høyde
Ser du postkassen under steinen ?
Varden
Sola stakk frem
Vi er på vei ned mot Døldarheim igjen
Og nå nesten tilbake til veien, traktorveien
Start ved vestre røde merke. Toppen ved høyre røde merke

Hvordan komme hit: Turen er snaue 12 kilometer. I turtempo tur/retur kan du regne pluss/minus 5 timer, sånn cirka. Kjør fra Aksdal/Haugesund, E134 mot Knapphus. Et par kilometer etter Knapphus får du skiltet til Blikrabygda inn til høyre, du skal dit. Etter snaue 4 kilometer på denne veien kommer du til et Bedehus på høyre side. 400-500 meter etter dette kommet du til mange turskilt, det er bare å følge disse.

Skisse av turen
Startet her
Vår tur
Dette innlegget ble publisert i Rogaland, Tid: 3 - 5 timer, Tid: Heldagsturer, Utfordrende, Vindafjord. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.