Stølanuten fra Gurigjerdet via Badnavatnet

Stølanuten

Turen til Stølanuten kan du gå fra mer enn en plass, vi valgte denne gangen å starte fra Gurigjerdet. Her er det stor, flott parkeringsplass med stor tavle og tydelige skilter. Jeg tror kanskje dette må være den tydeligste rødmerkede stien jeg har gått, noen sinne. Du starter først gjennom gårdstunet oppover, så kommer du til skiltet «Til fjells». Herfra er det aldri tvil om hvor du skal.

Parkering på Gurigjerde
Flott tavle med kart
Gjennom gårdstunet
Det er ikke tvil
Starten ovenfor gården
Første snev av flere alternativer

Det går slakt oppover i starten, men det stiger likevel jevnt og trutt. Etter hvert kommer vi opp til flere skilter som viser vei til flere alternative turmål. Vi har blinket oss ut Stølanuten og Badnavatnet i dag, så det går av seg selv.

Planker er lagt ut over de våteste partiene
Flott å gå
Vi snur oss og zoomer inn Stjernarøyene og Ryfylke
Rett før vi kommer opp til vannet, dukker det opp flere skolter
Egentlig er dette to vann, og dette er det første

Her dreier stien vestover og noe tilbake, før vi får øye på varden på Stølsnuten. Den er et stykke borte og det er saktens noen høydemeter opp også. Men det er jo dette vi liker og denne måten vi får utsikt fra toppene på. Så vi fortsetter på verdens best rødmerkede sti.

Der borte ser du «vår» topp for dagen
Vi zoomer den inn
Veldig fint tilrettelagt over våte partier
Her er det øvre av de to vannene

Det er flatt bortover et stykke før oppstigningen til Stølanuten. Det er ingen hard tur dette, men det stiger oppover hele tiden, kun den siste biten opp kan sies å være litt bratt. Men for en belønning da.

Været er flott, men fargene er ikke kommet 1. mars 2019
Foldøy bak der
Vi nærmer oss toppen
Postkasse og bok selvfølgelig

Noen snøklatter er det på vei oppover. Toppen ligger på 577 meter over havet og det er tydelig at dette er nok til at snøen karrer seg fast i små flak her og der. Men det er ikke mye. Fra toppen ser du «Ned» på Himakånå og har du med to biler kan du gå ned den veien. Med kun en bil på Gurigjerde er ikke dette å anbefale. Da vil du få en betydelig strekning på vei for å hente bilen etterpå, så glem det.

I retning Vindafjord

OBS ! Skissen her viser kun fra toppen og ned til bilen igjen. Bare en vei altså.

Turen er 3,4 kilometer hver vei. 6,8 kilometer tur/retur. Det er en midt på treet tung tur dette, egentlig kanskje bare snaut det. Her får du mye utsikt over store deler av Ryfylkebasenget for relativt moderat med arbeid.

Lyse vannet
Stjernarøyene i det fjerne
I retning Bokn
Hvilken fugl fulgte med oss her tro ?
Fantastisk sted
Himakånå og Hindarvaåg der nede
Noe uenige om det er 577 eller 578 mot. Men pytt.
Vi takker for oss og tar samme vei tilbake igjen.

Hvordan komme hit: Vi kom fra Stavanger, kjørte bil til Judaberg på Finnøy. Her tok vi ferja videre til Nedstrand. Kjør noen meter vestover og ta av mot Gurigjerde, opp til høyre. Her starter turen.

Den grønne markeringen er oppe ved varden
Dette innlegget ble publisert i Normal, Rogaland, Tid: 1 - 3 timer, Tysvær. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.