Steinknuten

Steinknuten med mange sirkelrunde varder

Steinknuten eller Steinknuden som mange sier, ligger opp av Gilja i Gjesdal kommune. Starten på turen er på veien opp mot Giljastølen. Det var ikke noe skilt her da vi gikk turen tidlig i vår, men det er et stort gult smilefjes ved startpunktet. Det er delvis merket og delvis nødet (vardet) oppover. Lett å finne frem, men det går stort sett bare oppover her.

Her starter turen
Her ja
Turen ble gått sein vinter, tidlig vår, så det er antydning av snø enkelte plasser
Vi ser ned mot Gilja

Turen er som sagt bare opp, hele veien til toppen, skal vi si at de fleste klarer å komme opp på 1,5 time. Det er satt ut benk, like ved vardene, så her er komforten tatt vare på. Det kanskje ikke noen overraskelse når jeg sier det bare er utforbakke på vei tilbake.

Du ser at det er tidlig på året dette
Giljastølen der nede
Uten zoom
Høyeste punkt, men vardene står på kanten av fjellet

Vi skal bort til kanten av fjellet, der vardene er, det er liksom dette som er målet for turen. Hvem som har laget alle disse vardene er ukjent for meg, men at det må ha vært litt av et arbeid, er det liten tvil om. Og så mange som det er også da.

Her ser du fire av dem
Noen til
Filmsnutt fra toppen
Luksus
Flott arbeid
Fint her oppe
615 moh. Følg den blå streken

Hvordan komme hit: Start ved det gule smilefjeset i bakken opp mellom Gilja og Giljastølen i Gjesdal kommune. Resten sier seg selv. Tidsbruk, 2,5 til 3 timer.

Dette innlegget ble publisert i Gjesdal, Normal, Rogaland, Tid: 1 - 3 timer, Tid: 3 - 5 timer. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.