Guromyrfjellet / Trollkjeften

Trollkjeften

Guromyrfjellet er navnet, men lokalt er det bare kjent for å hete Trollkjeften. Steinmassen på toppen her skal være tanngarden på et troll, heter det. Derfor bruker vi bare navnet Trollkjeften fra nå av. Fra starten av går du mot det som er igjen av vann i Jørpelandselva, rett før elva får du de første skiltene, et par hundre meter på andre siden kommer neste skiltstolpe. Se under

Første skiltplass
Det som var ei elv
Andre skiltplass. Gå mot venstre, Guromyrfjellet

Det går slakt oppover et godt stykke, ikke langt unna elva, men oppe i bakken dreier stien inn mot høyre og mot fjellet. Her får du en god stigning, det meste av høyden tas i disse bakkene. Turens lengde i tid vil være 1,5 time opp, nesten det samme ned. Men så må du legge til for pauser og sånt, så sett av 3,5 til 4 timer. Det er mulig å gå rundtur her oppe, innom flere fjell, da blir turen lengre.

Turen ble gått en tidlig vårdag, på ettermiddagen
Nå drar det seg til i motbakke
Vi nærmer oss første platå
Vi skal opp der og videre litt innover
Vi zoomer inn og du ser ned til Jørpeland
Trollkjeften

Da er vi kommet opp til Trollkjeften (Guromyrfjellet på kartene). Dette er altså kjeften til trollet. Ei fantastisk ur med flere plasser dype kløfter, i et virvar av et system. Ganske fasinerende.

Ikke denne, men noen var «bunnløse»
Litt av en tanngard 🙂
Filmsnutt fra stedet

Vi hadde en god pause med nistemat på toppen før vi velger samme vei tilbake. Du kan gå rundtur innom flere fjell, men det var det ikke tid til denne ettermiddagen.

Vi tar farvel med denne kjeften
Vi ser Svortingsvannet og Naganibba helt der inne
Fin tur og fin kveld
Du starter der den orange streken starter til venstre i bilde.

Fra Jørpeland kjører du opp langs Jørpelandselva, Dalaveien. Du finner kun litt parkeringsmuligheter her, men det går en stikkvei ned i retning elva hvor det kan parkeres.

Dette innlegget ble publisert i Normal, Rogaland, Strand, Tid: 3 - 5 timer. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.