Røssdalen til Indravatnet

På vei til Røsdalen

Denne turen startes like innenfor Øvre Espedal i tidligere Forsand kommune, nå Sandnes. Det er laget til stor parkeringsplass her, med toaletter og fine skilt som viser mot turområdene

Vi skal besøke alle disse stedene på denne turen
Stein er det nok av, her også
Fin merket sti hele veien
Som du ser på bildene så er det svært tidlig vår her, når vi gikk turen
Campingplassen

Så er vi kommet inn til campingplassen, skjønt det er kanskje å ta i, men det er ei veldig stor, fin slette dette. Det er satt opp toaletter og laget til griller. Dalen er også kjent for å huse et hav av hvitveis, noe du får se litt av her også. Men vi skal videre. Vi velger å ta det som en rundtur herfra, vi går ura på vei inn, og via Åna ut igjen. Det du skal vite er at om du velger via Åna, så må du krysse elva (Åna), og her må du vasse. vannet er såpass dypt at det går opp til knærne. Bare vit det.

Litt av hvitveisen
Her går vi via urå inn, Ånå tilbake igjen
Ur er ur
Mer ur
Merkelig måte å legge fra seg en stein på ?
Her må du velge på tilbaketuren. Men først skal vi helt inn til vannet
Da var vi ved Indravatnet
Filmsnutt fra Indravatnet

Det var en fin rasteplass nede ved vannet som vi benyttet. Ellers er det mulig å gå videre innover, men da begynner det å bli langt. Mage gjør som oss og snur her.

Høye topper i området
Og bratte fjell

Vi skal nå tilbake, vi valgte altså om «Ånå», da ble det vassetur over elva. Vil du ikke det, så går du ura tilbake, samme vei du kom fra.

Hvordan komme hit: Kjør til Forsand, videre til Øvre Espedal, her er det skiltet mot Røssdalen. Stor parkeringsplass. Tidsbruk 4-5 timer.

Vår rute
Dette innlegget ble publisert i Forsand, Gjerdeklyver, Normal, Rogaland, Sandnes, Tid: 3 - 5 timer. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.