Trælafjellet

Utsikten fra turen

Trælafjellet ligger langs østsiden av Ørsdalsvannet, det er nymerket av året, også som rundtur. Merkingen er laget av lokale krefter, og det er aldeles praktfull. Her må du bare få lagt turen neste gang. Vi starter fra samme parkeringsplass ovenfor Lauperak, som der du går til Stora Skykula. Følg skiltet opp i terrenget først, merket «Stora Skykula».

God sti oppover
Et stykke oppe i bakken får du dette skiltet

Her kan du ta av på rundturen til Trælafjellet, men det ville ikke vi denne kvelden. Vi ville gå motsatt vei og komme ut igjen her på slutten, da får vi sola i ansiktet på de fine utsiktspartiene ved Ørsdalskula. Derfor velger vi å fortsette rett frem og ikke gå inn til venstre her.

Våren lar vente på seg
Vi skal gå til midt på Bjørnavatnet som du ser her
Enda litt snø igjen
Her er den andre avstikkeren som du MÅ ta, når du ikke tar den første

Her forlater vi stien til Skykula og går inn på ny sti, som er vel så godt merket. Det er ca. 1 kilometer ut til Trælafjellet herfra.

En fin kveld i mai
Når du kommer hit, er du på Trælafjellet

Den første stien som ble merket stoppet her, derfor denne teksten. Men det ble så populært at få uker senere merkes hele denne rundturen. Vi måler den til drøye 7,5 kilometer. Ved dette punktet får du faktisk bedre utsikt med å gå ned «et par etasjer», noe du ser selv også når du er der. Videre herfra går du fra topp til topp med nydelig utsikt.

Innover i retning Ørsdalen
I retning Bjerkreim
Tydelig skilting og merking videre på rundturen
Ørsdalsvannet er langt
Stien bukter seg i over 700 meters høyde
Virkelig en flott runde dette
Små vann underveis
Filmsnutt
Ørsdalskula
Nærmer oss hovedstien igjen
Da er vi ved det første krysset, og kun bakken ned igjen
Ved vannet står bilen
Vår rute

Hvordan komme hit: Kjør til parkeringen over Lauperak i Bjerkreim, samme plass du starter til Store Skykula». Beregn 3 timer i gangtid, pluss pauser. Da har du god tid.

Dette innlegget ble publisert i Bjerkreim, Normal, Rogaland, Tid: 3 - 5 timer. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.