Tungenes Fyr


View Larger Map

Det er værhardt her ute, vi sier ofte at det blåser på Jæren, her møtes Nordsjøen og Jæren til et herlig brus av sjø og vind. Vi var her 12 mars 2011, en relativt rolig dag med litt dis i luften, men vårlig temperatur og med fuglesang. Kunne det bli bedre?

Men som du skal se i videoen under her, er det sjelden stille og rolig her ute. Det skal det trolig ikke være heller på kanten av der to hav møtes.

Se video fra Tungenes, trykk her

Men stedet er flott, værhardt, friskt og luftig. De gamle bygningene, som holdes godt vedlike, setter en ekstra spiss på det hele. Det er faktisk slik at husene her ute kan leies til selskaper og liknede, og flere benytter seg av dette.

Det er innegjerdet en hage i fyrgården som er skjermet fra vær og vind, denne er frodig og flott på sommeren, i mars er det verre å få øye på dette. De trærne som vokser her ute, står skjermet inne i denne hagen.

Det er ikke lenger lov å kjøre helt ut til fyret, selv om det er en smal grusvei der. Det er bare bra, for parkeringsmulighetene på fyrtomten er ikke gode. Skulle du møte en bil på veien ut, ville dette også by på problemer.

Her ute får du oversikt over hele innseglingen til Stavanger, i motsatt retning ser du ned over Jærens rev. Rett frem ser du over til Kvitsøy og Karmøy samt rett ut i Nordsjøen. Ser du vekk fra vinden og bølgene, er det svært stille her ute. Man får øye på store og små båter som skal rundt Tungeneset. På veien tilbake mot bilen høres fuglesang, er det våren som er på gang ?

Hvordan komme hit:  Kjør til Randaberg sentrum og følg skiltingen mot Tungenes. Ved veiens slutt kommer du til småbåthavna, her er det god parkeringsplass. Gåturen ut til fyret er gjort på 10-15 minutt hver vei. God tur.

Dette innlegget ble publisert i Lett, Randaberg, Rogaland, Tid: 0 - 1 time. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.