Alexander Kielland minnesmerket


View Larger Map

Det er som en historietime dette, turen ut hit. Vi får Nordsjøen og alle farene som truer der ute om sikkerheten svikter, nært inn på oss. Plattformen kantret den ulykkelige dagen i 1980, og historien forteller oss at det trolig var et tretthetsbrudd i et støttestag i plattformens bærende konstruksjon som var årsaken til ulykken. Ønsker du mer informasjon om hendelsen, kan nettstedet Wikipedia være en god plass å søke.

Personene du ser på bildet er helt tilfeldige turgåere.

Vi går i gang med selve turen, og denne kan du gjøre både kort og lang. Vil du ha en svært lang tur, starter du ved Viste Strandhotell og følger gangstien sørover. Når du passerer Shell stasjonen i Kvernevik, nærmer du deg monumentet. Følg gangveien langs sjøen, og går du etter hvert rett forbi den store avrevne kjettingen. Fortsetter du videre kommer du til Hafrsfjord bru. Vil du enda lenger, kan du gå helt til «Sverd i fjell» i Møllebukta på Madla. Men dette vil være en tur som tar mange timer om du skal tur/retur.

Du kan også gå fra Viste Strandhotell og til monumentet, dette er en tur som du gjør på en snau time hver vei. Med noen gode matpauser og opphold ved kjettingen, må du regne 2,5 time tur/retur.

Ønsker du kun ha med deg monumentet uten noe særlig tur, kan du parkere ved Prix butikken i Kvernevik, eller ved båthavnen like nedenfor, da er det kun 10 – 15 minutt å gå ut.

Gangveiene her ute er gode, det er lett å finne frem og så er det lagt ned et godt stykkearbeid for å gjøre oss oppmerksomme på hvor alvorlig ulykken var. Dette er en tur mening og alvor. Liker du litt «nær historie» er dette å anbefale.

Vi vil anbefale turen fra Viste og ut til Kielland monumentet som den kjekkeste, passe langt for de fleste. Ta med niste og kos deg langs sjøen her ute. Middag kan kjøpes på hotellet på Viste for dem som skulle ønske det.

Hvordan komme hit:  Artikkelen forklarer de forskjellige alternativene ovenfor. Husk å ta med deg mat og drikke.

Video fra Kielland monumentet (Klikk på rød linje)


Dette innlegget ble publisert i Lett, Rogaland, Stavanger, Tid: 0 - 1 time, Tid: 1 - 3 timer. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.