Eigerøy Fyrstasjon


View Larger Map

Denne turen er godt merket. Det er avstanden til målet som lurer oss. Gangveien som er fin den første halvdelen, slynger seg mellom fjellknauser og små vann utover og det går en del opp og ned også. Flere porter er satt opp, dette for at det går beitedyr på deler av øya.

Det er gjort et stort stykke arbeid her for å legge forholdene til rette. Gangveien er god og det vil ikke være noe problem med barnevogn eller rullestol. Men det er kun halvveis ut til fyret, den siste delen går i betydelig mer ujevnt terreng, alt fra myrer og pytter, til klatring i små knauser og trapper.

Vi ble lurt vi også, det som så ut til å bli en kort svipptur på noen få minutter, viser seg raskt å bli tre kvarter, familier må regne nærmere en time – Hver vei.

Men, er man på tur, så er man på tur. Her er det bare å snøre på seg godt fottøy å legge av gårde. Du får brukt for det på den siste delen. Etter å passert et hus satt opp av tyskerne under andre verdenskrig, starter den kjekke delen i mer krevende terreng. Bildet til venster viser at det er et godt stykke igjen der turveien slutter.

Etter å ha blitt varm i trøya, fått opp pulsen og blitt bedre kjent med underlaget, flater det ut og siste del er nærmest helt flatt.

Det er nok plantet noe skog her ute. Selv om stedet nok er meget værhardt, har grantrær fått rotfeste og det er flere sjarmerende plasser i ly for vinden utover.

Været var flott denne dagen, men helt vindstille blir det vel aldri her. Når du kommer tett på selve fyrbygningen oppdager du hvor stor og mektig den egentlig er.

Film fra fyret her !

Det er ingenting å få kjøpt her ute, noen fyr har både museum, suvenirbutikk og kiosk. Her mangler alt dette, kanskje vi skal si heldigvis.

Ønsker du deg en god pause for å nyte noe mat og drikke, ja da må du medbringe alt dette selv. Vi kan nevne at det finnes noe nymotens «greier» her ute også. Det er satt opp mange sittegrupper, både underveis og ute ved selve fyret, men en er spesiell. Har du med deg øreplugger som blir brukt til Mp3 spillere og liknende, er det uttak for musikk på den ene benken. Om dette passer eller ei, får du avgjøre selv….

Etter å ha tatt utsikten innover oss og maten fortært, er det bare å begynne turen tilbake mot bilen igjen.

Det er Ragnhild Christensen som tipset oss om dette turforslaget. Takk for et godt tips.

Hvordan komme hit:  Veien over til Eigerøy starter ved jernbanestasjonen i Egersund. Herfra er det bare å følge skiltingen helt frem til parkeringsplassen. Husk at denne turen er lengre enn det ser ut for ved første øyekast.

Fin liten lun plass på veien ut til fyret.

Noen forseringer ut mot fyret.

Ganglagt over de våteste myrene.

Dette innlegget ble publisert i Eigersund, Normal, Rogaland, Tid: 1 - 3 timer. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.