Frafjord – Giljastølen

Giljastølsvatnet (med zoom)

I dag skulle vi gå en gammel ferdselsvei fra Frafjorddalen og opp til Giljastølen. Dette skal visstnok være en «vei» som var i bruk før det kom vei til Frafjord. Vi valgte å gå opp, ikke ned. Det vil si at vi startet i Frafjord og endte opp ved skitrekket på Giljastølen. Du starter altså turen litt inne i Frafjorddalen, på de to bildene under ser du startpunktet. Gjennom tunnelen til Frafjord og så et lite stykke innover i retning Mån, men helt klart IKKE så langt.

Parkeringen her er forbeholdt fiskere, så du må finne en plass i nærheten. Turen starter på motsatt side av veien her, utenfor høyre billedkant.
Du ser det store huset i bakgrunnen på begge bildene. Skiltet levner ingen tvil om hvor du skal gå.

Vi starter altså her, vi lot oss imponere over det fantastiske skiltet du ser på bilde over. Meget godt håndverk dette. Som alle som har vært i Frafjord vet, her går det alltid oppover uansett hvilken vei du måtte velge, dette er intet unntak. Første del av turen er bratt, bratt oppover.

Etter kort tid er du betydelig høyere i terrenget. Her er det styggbratt.
Når vi nærmer oss toppen, dukker «Nelly» altså sola, opp
Etter hvert blir motbakken noe slakere

Turen her ble gått Langfredag 2022, så fargene i naturen er ikke kommet enda, som vist på bildene. Men vi skal såpass høyt opp at noe snø ble det av det, og det er jo e slags farge. Kombinert med is og blått vann blir det riktig så fint.

«Foreningen for Stølsliv og Friluftsliv i indre Gjesdal» har gjort en flott jobb med merking av den gamle ferdselsveien.
Vi er nå så høyt oppe at litt snø kommer til syne
Noen plasser var det enda litt snø som man sank ned i, men dette ordner seg nok i løpet av et par uker
Vann 466 er fortsatt islagt, ivertfall noe av det
Er ikke dette flott så skjønner jeg ingenting ?
Vinteren er i ferd med å gå over til vår
Giljastølsvatnet
Videosnutt av Giljastølsvatnet

Nå er vi på et fint utsiktspunkt, like ved vann 466 og før nedstigningen til Giljastølsvatnet. Her er det «Prima ballerina» å ta en matpause. Etter pausen er det ned til vannet og følge dette til enden og så opp til Gilja skitrekk. Sett av 3 timer til turen, og legg gjerne til tid for pauser. Tung tur i starten, men blir lettere etter hvert. God fornøyelse

I retning skitrekket
Flott på Giljastølen
Vår rute

Ha en bil på hver side om du ikke har lyst å gå samme vei tilbake igjen da !

Dette innlegget ble publisert i Gjesdal, Normal, Rogaland, Tid: 3 - 5 timer, Utfordrende. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.