Natlandsnuten i Suldal

Natlandsnuten

Natlandsnuten i Suldal har jeg hatt på blokka i mange år, men det har aldri blitt til, at jeg har fått gått denne turen. Inntil nå. Endelig. For det var en fin tur, veldig fin faktisk. Startpunktet for turen ligger ved første parkering, stor parkering, etter du har kommet opp på toppen av bakken, til Gullingen, opp fra Jøsenfjorden og Hjorteland. Her ved parkeringsplassen ser du det går en grusvei innover, etter ca. 100 meter er denne sperret med kjetting. Dette er nok den vanligste plassen å starte. Vi kjørte inn i hyttefeltet lengre nede i bakken, og sparte noen hundre meter på grusvei av den grunn. Første skiltet får du ikke før du har gått et stykke innover grusveien som er sperret med kjetting. Du kommer raskt inn i hyttefeltet her, da kommer også første skiltet. Følg skiltet til veis ende, turen starter på stien videre oppover der.

Inne i hyttefeltet følger du skiltet
Ved veiens ende går du oppover gruset sti, bakken du ser rett foran kamera her
Du skal av gruset sti her, til høyre
Venaheia, godt merket herfra

Det var noe vått i terrenget da vi var her i juni. Trolig kort tid etter snøsmeltingen. Der stiger jevnt og vi kommer inn til et fint vann med ei hytte på motsatt side. Vi skal rundt her, og så starter turens tyngste parti, det er her vi tar mye av høydemeterne.

En benk til venstre og god merking videre innover
Er det ikke fint her ?
Der er vannet vi snakket om, og nå er vi i starten av første bratte bakke
Det stiger godt her
Vi er oppe på platået, her er det en liten foss fra vannene

Ser du på bildet over, så er Natlandsnuten på midten av høydedraget der fremme, det kan se ut for at det er høyere på hver side, men det er ikke tilfelle, varden er midt på der. Vi hadde en pause ved vannene her borte, ved et lite vannfall.

Fin rasteplass
Ser du den markerte toppen midt i bilde så er det der skitrekket på Gullingen er. Den markerte toppen lengre bak, til høyre for Gullingen, det er Napen.
Men vi skal videre, «sikksakk» mellom noen småvann og bekker
Siste bakken opp mot varden, og vi ser oss tilbake
Filmsnutt fra siste rasteplass
Både sti og merking er god
Vi nærmer oss toppen på snaue 1000 meter over havet
Der er toppen
Vi er oppe
Toppen av Natlandsnuten, en liten filmsnutt
Flott utsikt
Vi zoomer inn Napen i det fjerne
Vilt og vakkert
Anbefalt tur

Regner du cirka 2 timer hver vei pluss det du måtte ønske av pauser, så er du der sånn noenlunde. Tid er som kjent veldig avhengig av hvor hardt eller sakte man går, men innenfor 5 timer bør de fleste klare det i gangtid. God tur.

Vår rute starter inne fra hyttefelter ikke helt ute fra veien
Dette innlegget ble publisert i Normal, Rogaland, Suldal, Tid: 3 - 5 timer, Utfordrende. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.