Fjellgården i Låglia

Skilt ved den nye parkeringsplassen

Skilt ved den nye parkeringsplassen

I dag tok vi turen til Time kommune for å besøke fjellgården i Låglia. Turen har fått ny trasè i starten og utgangspunktet er flyttet i forhold til der du kanskje har gått fra før. Dette medfører at turen blir litt lengre, men det er ikke mye vi snakker om. Terrenget er flott å gå i her og turen passer ypperlig for hele familien.

Turen starter i området Sikvaland som ligger på veien mellom Ålgård og Undheim. Det er den veien der du kjører forbi IVARs anlegg ved Langevann.

Ny opparbeidet parkering

Ny opparbeidet parkering

Kommer du fra Ålgårdsiden får du to skilter på høyre side som er identiske med skiltet du ser over her. «P-Fiske/Tur». Her har du mulighet for å parkere, men det er også laget til parkeringsplass ned forbi på venstre side. Det er her fotturen starter nå.

Forstørrer du bildet til høyre her, ser du et «P» skilt og en gjerdeklyver, de røde merkene starter her, og de er tydelige hele turen frem. Det eneste som mangler er et skilt som viser vei til Låglia.

Ei lita klopp

Ei lita klopp

Den første delen av turen går på mykt underlag, mye i skog. Etter hvert åpner landskapet seg, noe som er vanlig på høgjæren. Her går stien i «sikk sakk» mellom flere vann og noen mindre høyder.

Vi skal også over ei litt klopp, altså ei slag bru som er bygget med steiner eller steinheller. Effektivt er det, selv om teknikken nok stammer fra svunnen tid. Nå i slutten av mai er det en del dyr på beite i disse traktene.

Flott landskap å gå tur i dette.

Flott landskap å gå tur i dette.

Det er noen høydemeter å forsere under veis, men det er ikke mange. Turen kan nok trygt kalles lettgått uten de store utfordringene. Men landskapet er flott. Jeg må innrømme at turen var finere enn jeg hadde tenkt meg på forhånd.

Turen er som sagt litt lengre etter omlegging av trasèen, men du har god tid hvis du ser for deg 2,5 time tur / retur. Legger du så inn en halvtimes pause, har du en flott tur på pluss minus tre timer.

Fjellgården

Fjellgården

Inne ved gården er det et flott vann som ligger noe skjermet nede i ei grop, her er det gode muligheter for å nyte medbragt niste. Huset på gården står fortsatt, men uthusene er det kun grunnmuren igjen av. Sjarmerende plass og en sjarmerende tur som anbefales for hele familien.

Vær OBS på at det er noen bløte partier et par plasser. Det er ikke verre enn at om du har noen vanntette lave fjellsko, så er du sikret. Ellers er det tørt og fint.

Hvordan komme hit:  Kjør fra Ålgård på E39 i retning Skurve. I bakken før Skurvefeltet går veien inn til høyre, skiltet er merket med Sikvaland. Du kjører et godt stykke forbi IVARs anlegg og parkerer på venstre side av veien nå du får øye på skiltene du ser på øverste bilde. (P-Fiske/Tur)

Gode røde merker

Gode røde merker

Mange flotte vann innover

Mange flotte vann innover

Inne ved gården

Inne ved gården

Landskap på høgjæren

Landskap på høgjæren

Her er både nødling og rødmerker

Her er både nødling og rødmerker

Går du tom for drikke, er hjelpen nær

Går du tom for drikke, er hjelpen nær

Hva skal man si

Hva skal man si

Flott tur

Flott tur

Helt alene var vi ikke

Helt alene var vi ikke

Oversiktelig landskap

Oversiktelig landskap

Dette innlegget ble publisert i Gjerdeklyver, Normal, Rogaland, Tid: 1 - 3 timer, Time. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.