Geitadalstind

Geitadalstind bakerst til høyre

Vi har tatt turen til Uskedalen, som ligger ikke langt fra Rosendal i Sunnhordland. Litt inne i Uskedalen finner du turskiltene som viser vei, først ute ved veien, men vi kjører opp til Kalkingsanlegget og parkerer der. Her er det fin parkeringsplass og du finner to tydelige skilter som du ser under. Legg merke til at dette er «Sorte turer», det betyr at de er ekstra krevende, så er det sagt. Vi starter rett i motbakke, i skog. Denne varer helt opp til Låganosa som er første platå.

Vi skal oppover der…
Vi skal «kun» til Geitadalstind i dag
Fjellet til høyre lyder navnet Englefjellet
Det er bratt og vi stiger raskt i terrenget
Nærmer oss Laganosa og får sikt opp til Geitdalstind
Låganosa med Uskedalen i bakgrunnen

Det er en kjempetur dette. Liker du motbakker og tur som krever en del, så vil du trives her. Det var mange på tur denne fredagen i slutten av juni, skulle bare mangle også, været var perfekt. Etter kort pause, er det påann igjen. Det stiger hele tiden og et stykke oppe i bakken kommer vi til skilt og stidele. For dem som skal til Høgetind (Ulvanoso) så kan du ta til høyre her. Skal du gå til Geitadalstind som oss, tar vi til venstre. Fra dette skillet er det en rundtur for dem som ønsker å ta begge toppene i en tur.

Stiskillet
Vi nærmer oss jo, men siste etappen er den bratteste i steinur
Uskedalen
Der borte ser du Folgefonna
Vi zoomer inn Melderskin. Ser du de tre «taggene» der borte ? Melderskin er den til venstre av de tre.
Vi ser ikke Rosendal, men det ligger i den retningen
Siste røysa opp til Geitdalstind
50 meter igjen
Vilt og flott innover
Der er toppen på Englafjell
Og her, her er varden på Geitdalstind

Da var vi kommet opp, 1216 meter over havet. Geitdalstind svarer til forventningene. For en utsikt. Spektakulert. Her ser vi over til Høgetind, som ofte blir kalt for Ulvanosa. I luftlinje, ikke veldig langt, men så enkelt er det ikke. om du ikke kan fly da… Neida, det går nærmere en time dit… Men det er en annen tur, så det får vi komme tilbake til senere. Her er flere bilder fra Geitdalstind.

Er det ikke fint ?
Ulvanosa / Høgetind
Ned den bakken raser det utfor nesten 1200 høydemeter
Ser du Folgefonna
Vi zoomer inn Folgefonna
Geitdalstind 1216 moh
Ulvanosa helt til venstre i bilde
Film
Film
Englefjell igjen, 1200 moh, på meteren

Da skal vi starte turen ned igjen, vi følger samme spor, som opp. I perioder er det så bratt, at det er like krevende å gå ned igjen. Vi målte turen til i underkant av 10 kilometer og nærmere 1100 høydemeter opp til toppen som ligger på 1216 moh. I turtempo bruker du kanskje 5-6 timer, pluss det du vil ha av pauser. Pluss/minus.

Vi ser tilbake på toppen, vi var på
Nesten nede igjen. Takk for turen
Skisse av turen

Hvordan komme hit: Kommer du fra Rosendal og kjører til Uskedalen, tar du av til venstre etter campingplassen. Kjør innover dalen noen kilometer til du får turskiltene på høyre hånd. Du kan kjøre veien helt inn med disse skiltene, da sparer du deg for noen kilometer. Parkering helt i enden av veien.

Ruta vår
Her ligger turen
Dette innlegget ble publisert i Hordaland, Tid: Heldagsturer, Utfordrende. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.