Krigsminnet i Hovlandsheia

Tavla ved parkeringsplassen

Tavla ved parkeringsplassen

Turen opp til Minnesmerket i Hovlandsheia er svært kjent. Det er både skrevet bok og det ligger mye informasjon ute om hendelsen på nettet. Lokalt er det både skiltet og merket rute opp i heia til stedet der minnesmerket ligger. Mange kaller derfor denne turen for «Operasjon Freshman». Det er hit vi skal i dag.

Historien er vel verd å få med seg, men vi skal ikke fortelle den her. Det kan alle som vil, søke opp flere plasser på nettet.

Ingen tvil om veien

Ingen tvil om veien

Turen starter like innenfor Helleland i Eigersund kommune. Kjører du fra Helleland og i retning mot Tonstad, så kommer du til skiltet som viser vei etter kun en drøy kilometer. Parkeringsplassen er ikke stor, men har plass til 7 – 8 biler. Her er flott tavle og svært god merking oppover.

Det er ingen hard tur dette, selv om det er noen motbakker underveis. De aller fleste vil kunne ta denne turen uten problemer.

Hodet i stein

Hodet i stein

Det ligger en stein langs ruta som er formet som et hode, noen sier som et ansikt. Bildet til venstre her, er av den steinen. Forstørrer du bildet ved å klikke på det, kan du får bedømme selv hva du ser i denne steinen.

Noe må det være siden flere har kommentert dette opp gjennom årene. Når du passerer steinen, er du nesten halvveis opp til minnesmerket. Herfra er det kun litt jevn stigning til målet.

Tja, hva er nå dette ?

Tja, hva er nå dette ?

Underveis, og like før du kommer til steinen over, skal du gjennom ei grind med et merkelig skilt. Hva dette skal bety er vanskelig å se for seg. Kanskje noen lesere har svaret ? Bildet til høyre her er tydelig å lese, men vanskeliggere å forstå.

Etter en times tid er du oppe ved minnesmerket. Regner du en time hver vei og en halvtimes pause på toppen, har du en flott tur på 2,5 time. Er mindre barn med bør du nok regne 3 timer.

Kart og forklaring

Kart og forklaring

 

 

Hvordan komme hit:  Med bil til Helleland, kjør inn i retning Tonstad. Etter kun en drøy kilometer kommer du til skiltet som viser vei til venstre og minnesmerket / fotturen ut i Hovlandsheia.

 

 

 

Seint i Mars

Seint i Mars

Oversiktelig terreng

Oversiktelig terreng

Minnetavlen

Minnetavlen

Hele minnesmerket

Hele minnesmerket

Flott turterreng

Flott turterreng

Nære dagens mål

Nære dagens mål

Dette innlegget ble publisert i Eigersund, Gjerdeklyver, Normal, Rogaland, Tid: 1 - 3 timer. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.