Melsvannet rundt

Naturlig stol

Naturlig stol

I dag skal vi til Melsvann. Dette flotte vannet som ligger mellom Lyefjell og Ålgård. Vi må skynde oss å legge til at det ligger betydelig nærmere Lyefjell, enn Ålgård. Turen er ikke lang, men naturen er åpen og flott i slutten av august.

En av de første tingene vi blir møtt med etter å ha parkert på den midterste parkeringsplassen, er en flott stol. Denne er nok godt hjulpet av menneskehender, naturen lager neppe dette selv.

Vannliljer

Vannliljer

Å gå rundt Melsvann er en enkel affære. Regner du tre kvarter, skulle du klare deg godt. Tar du en liten pause underveis, vil du likevel klare dette på under en time. På sommerstid, når været er bra, brukes vannet som badeplass for mange på Jæren. Det er til og med badelandgang lagt opp her. Melsvann er slik at du kan si det er to langsider og to kortsider. Den ene langsiden går langs veien, men vegitasjon og avstand gjør at du får en avstand til det, og følelsen er heller at du er ute i naturen.

Melsvann

Melsvann

På vinteren er det kaldt her oppe, store deler av gangveien rundt går i meget åpent terreng. Og som vi vet, kan det blåse her ute også. Det går godt ann å få seg en skikkelig kald tur her mellom november og mars. Heldigvis er vi ikke plaget med dette i august.

Det er som nevnt, en kort og enkel tur dette. Har du en kveldsstund ledig, er dette en ypperlig runde å ta ut på. Rikelig med parkering er det også.

Hvordan komme hit:  Kjør fra Bryne og opp mot Lyefjell. Du skal ikke svinge av og inn til Lye, men fortsette videre i retning Ålgård. Ca. 5 minutter etter avkjørselen til Lyefjell kommer du opp til Melsvann. Det er tre parkeringsplasser. Den første som ligger nærmest Lyefjell er den minste. Den neste ligger noen hundre meter lenger fremme. Det er denne vi brukte, det er også her de beste bademulighetene er. Den siste ligger i nordre ende av vannet, dette er den største parkeringsplassen.

Vindmøller i bakgrunnen

Vindmøller i bakgrunnen

Fin og enkel gangvei rundt hele vannet

Fin og enkel gangvei rundt hele vannet

Vannliljer i ei klynge

Vannliljer i ei klynge

Melsvann i kveldssol

Melsvann i kveldssol

Kveldsmørket nærmer seg

Kveldsmørket nærmer seg

Liten bekk ned fra Melsnuten

Liten bekk ned fra Melsnuten

Mye vannliljer

Mye vannliljer

Stille vann

Stille vann

Flott plass i kvelsskumringen

Flott plass i kvelsskumringen

 

 

 

 

 

 

 

 

Dette innlegget ble publisert i Kan gåes med barnevogn, Lett, Rogaland, Tid: 0 - 1 time, Time. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.