Nedre Maudal – Lanes – Espeland

Ny sti, eller skal vi si, reparert sti ?

Denne turen går mellom Nedre Maudal i Gjesdal, Via Lanes til Espeland i Bjerkreim. Vi hadde en bil på hver side, så slapp vi gå tur/retur. Det er Foreningen for stølslig og friluftsliv i indre Gjesdal som har bygget opp igjen denne gamle ferdselsveien. Et fantastisk stykke arbeid er lagt ned her av frivillige ildsjeler. Det er bare å ta av seg hatten.

Vi starter på ny flott parkeringsplass i Nedre Maudal
Starten på turen er inn denne skogsveien
Elva som renner ut og bort til Maudalsvatnet
Du begynner ferdselsveien når du kommer bort til vannet

Det er enkelt å gå bort til vannet, over jorder og enger. Stien er tydelig og merket. Langs vannet varierer det noe mellom skogbunn, steinur og fjell, men du er aldri i tvil om hvor du skal.

Det er nydelig her oppe
Det er litt av et arbeid de har hatt med å tilrettelegge her

I hine hårde dager var det nok gangbart her, men dette forsvant, og tidens tann ødela ferdselsveien. Foreningen tok på seg arbeidet med å bygge opp igjen, og det har nok vært «litt av et arbeid». Men du verden så fin denne turen er blitt.

Tilbake mot Maudal
Her er det flyttet på en del stein kan du si…
På andre siden av vannet, høyt oppe, ligger Trollakyrkja
Vi zoomer den inn
Vi er kommet frem til Lanes
Men vi skal videre, i retning Fossbrekka
Her er vi ved Fossbrekka
Har vært lite nedbør over lang tid, så det er ikke mye vann i fossen
Så er det bare å følge veien ned til Espeland

Vi følger skogsvei ned til Espeland, langs fossene. Her har vi bil nr. 2, så slipper vi å gå tilbake. Turen starter i Nedre Maudal. Det er skiltet hit fra Byrkjedalstunet. Sett av 2,5 timer på turen. Litt mer om du har med niste og vil nyte den fine naturen.

Dette innlegget ble publisert i Bjerkreim, Gjerdeklyver, Gjesdal, Normal, Rogaland, Tid: 1 - 3 timer, Tid: 3 - 5 timer. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.