Åsen – Ramnafjell


Vis større kart

Tavla ved starten

Tavla ved starten

I dag skal vi til Ramnafjellet i Bjerkreim, men som du kan se på skiltet, så står det her at stedet heter Rabnafjellet. Hva som er riktig her er ikke godt å si, så vi får holde oss det det offisielle navnet som er Ramnafjell. Turen var en meget kjekk og det var en overraskende positiv opplevelse. Vi starter fra gårdsbruket inne på Åsen, her er det lagt til rette for parkering av flere biler som turgåere trolig kommer med. Folk gjør ofte det, om de ikke er fra Bjerkreim da.

Myr

Myr

Vi starter de første metrene på noe som kan minne om en gammel ferdselsvei, men etter ca. 100 meter kommer vi til skiltet du ser helt øverst på siden her nå. Dette leder oss ut i en bratt, gressbelagt skråning og ned til en liten bekk.

Det viser seg at bekken kommer fra ei stor myr. Vi følger oppmerket løype som går helt i utkanten av myra et godt stykke. Det er så frodig her at vi går å vasser i høyt gress.

Små trær

Små trær

Det stiger litt i terrenget etter hver og vi kommer inn i litt skog. Mye små bjørketrær vokser her. Fortsatt er det høyt gress å gå i, noe som gjør det vanskelig å helt se hvor du skal sette foten forran deg.

Men det går ikke lang tid før de virkeligge motbakkene starter. Denne turen er ikke spesielt lang, men vi skal opp noen meter, så bakkene er betydelige  enkelte plasser.

Her er det bratt

Her er det bratt

Men ikke mer enn det må være heller. Turens lengde vil jeg ikke tro er mye mer enn et par kilometer hver vei, men her får du svettet litt likevel.

Etter hvert som du kommer opp forsvinner skogen og blir erstattet med fjell. Ramnafjellet ligger på 377 meter over havet, så det er ingen imponerende høyde. Men utsikten her fra er overraskende god. Filmsnutten under viser noe av dette.

Varden på Ramnafjell

Varden på Ramnafjell

Det er en flott varde på toppen. Postkassen med boka du kan skrive navnet ditt inn i er også på plass. Turen er en del av satsingen til Dalane Friluftsråd, «På topp i Dalane».

Utsikten herfra er maiestetisk til tross for sin beskjedne høyde over havet. Jeg må innrømme at turen var en positiv opplevelse, og jeg vil gjerne slå et slag for denne turruta. Flere skulle fått oppleve denne turen.

Flott sommervær

Flott sommervær

Du bør regne en snau time å gå opp, ca. 45 minutt ned igjen. Legger du så til en god pause på toppen, har du en tur på mellom 2 og 2,5 timer. God fornøyelse.

Hvordan komme hit:  Kjører du E-39 fra Stavangerregionen tar det en snau time å kjøre hit. Du fortsetter forbi Bjerkreim på E-39 ett lite stykke. På toppen av Saglandsbakken er det skiltet inn til venstre «Åsen». Du skal kjøre denne grusveien til endes. Her er parkeringsplassen og utgangspunktet for turen.

Tavle ved starten

Tavle ved starten

Flott kart som viser alternative ruter også

Flott kart som viser alternative ruter også

Gammel steinbru

Gammel steinbru

Grønt og fint

Grønt og fint

Blåe klokker

Blåe klokker

Flere bratte partier

Flere bratte partier

Nydelig

Nydelig

Nesten på toppen

Nesten på toppen

Upåklagelig utsikt

Upåklagelig utsikt

Varden på avstand

Varden på avstand

Bjerkreim

Bjerkreim

I retning Helleland

I retning Helleland

Varden på toppen igjen

Varden på toppen igjen

Ramnafjell

Ramnafjell

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dette innlegget ble publisert i Bjerkreim, Gjerdeklyver, Normal, Rogaland, Tid: 1 - 3 timer. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.