Fjøløy Fort


View Larger Map

Det er et spesielt sted å komme til dette. På toppen ovenfor fortet er det anlagt stor parkeringsplass, og herfra og ned på selve området er det kun apostlenes hester som gjelder.

Første del av turen går på denne veien ned på selve området, det er gjort på 10 minutter. Her nede får du et godt bilde på hva som skjedde i 1941 da stedet åpnet.

Video av kanon nr. 2.   

Det gjør inntrykk å se disse militære bunkerser og annet utstyr fra krigens dager. For oss som ikke har opplevd krigens plager, får vi også her et inntrykk av krigens elendighet.

Tyskerne hadde bygget flere fort rundt Boknafjorden og Fjøløy var ett av disse. Vi vil vise en del bilder fra stedet her, men håper jo at du som leser også vil ta turen å få med deg noe av den spesielle stemningen det er på en slik plass.

 

Her nede har du mulighet å bruke så mye tid du måtte ønske, alt fra 30 minutt og opp til en hel dag vil være naturlig etter hvor mye eller lite man er interessert.

På det lille bildet til venstre her, ser vi over mot Fjøløy fyr.

Liker du historie, vil du like deg her ute. det er kun en halv times kjøring fra Stavanger.

Hvordan komme hit:  Kjør fra Stavanger på E-39 gjennom den første undersjøiske tunellen. Kjør av på Mosterøy og følg skiltingen til Utstein Kloster. Ca. 500 meter før du kommer ut til klosteret, er det skiltet over til Fjøløy. Følg skiltingen mot fyret. I siste kryss skal du opp til venstre, ikke over feristen ned til høyre. Parkeringen er ved bommen.

Etter vi gikk denne turen høsten 2011, har kommunen lagt om veien det siste stykket. Nå er det laget stor parkeringsplass som rommer turen både til fyret og til fortet. Dette er godt skiltet nå, så det går ikke ann å kjøre feil.

 


Dette innlegget ble publisert i Lett, Rennesøy, Rogaland, Tid: 0 - 1 time, Tid: 1 - 3 timer, Tid: 3 - 5 timer. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.