Hjelmen


View Larger Map

For det finnes virkelig mange flotte turer i dette vidstrakte området. Skulle vi tatt ut på alle disse, kunne vi nok bosatt oss i Ryfylket hele sommeren. Selv det hadde blitt knapt.

Etter bilen er parkert, starter turen på veien gjennom boligfeltet. 50 meter før veiens ende, møter du første tavle som klart viser deg vei opp i marka.

Første delen går på asfalt og grus, men dette varer ikke lenge. Nytt skilt dukker snart opp og du blir ledet ut til venster og opp i heia. Du starter nå på stigningen oppover. Denne er ikke kjempebratt, bare jevn og grei stigning.

På veien oppover møter vi på et tre som står like ved stien. Detter har vokst seg helt rundt i stammen, nærmest som en «Loup» i en berg og dalbane. Artig skue.

Fargen i naturen preges nå av lyse grønt, våren er kommet og alt virker perfekt for oss som liker disse turene. Veien videre går jevnt oppover og vi møter flere tavler og benker som kommunen har satt opp til glede for turistene.

Og etter en drøy times gange er vi oppe på toppen, ikke veldig høyt som du kan se av bildet, men det skal nå bestiges da. Dette var et trivelig sted og det var laget til som i ei «gryte» med vegitasjon på alle kanter. Det var rett og slett en lun plass her oppe.

Det var da heller ikke her den store utsikten var, kun i et lite felt kunne vi få se noe som minnet om utsikt. Fortvil ikke, det var laget til en liten rundsløyfe på toppen her oppe og på den ene siden var det et flott utsiktspunkt.

Se video her !

Det var tett skog opp over her, Bjørk og Einer (Brakje) dominerer. Men på utkikkspunktet var de i ferd med å felle noen trær, noe som trengs da det er i ferd med å gro igjen. Alt i alt har Hjelmeland kommune gjort god jobb, både med merking, skilter og flere benker. Skulle vi ha noe å utsette på dette, må det være informasjonen på tavlene som er stykkevis og delt forsvunnet.

Etter å ha tatt runden på toppen følges samme vei ned igjen. Regner man en drøy time opp og en snau time ned igjen, vil dette være et greit tempo. Legger man til en pause eller to på til sammen en halvtime, vil fotturen ta 2 timer og 30 minutter.

Hvordan komme hit:  Kommer du fra Stavanger er det enklest og ta ferja over til Tau. Fra Tau er det 50 minutts kjøring til Hjelmeland. Før du kommer ned til kaien i Hjelmeland, tar du av opp til høyre og forbi SPA hotellet. Når du kommer bort til banken og kirken, tar du av til høyre igjen. Parker bilen ved kirken. Turen starter på veien videre oppover, merket med tursti. God fornøyelse.

Dette innlegget ble publisert i Hjelmeland, Normal, Rogaland, Tid: 1 - 3 timer. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.