Karten i Brekko

Varden på Karten

Tavlen i Brekko

Mai måned 2018 byr på strålende vær. Da må vi en tur til Karten igjen. Da vi var her sist, var det nærmest vinter. Denne gangen var vår og sommerfargen kommet og turen oppleves helt annerledes. Vi starter fra øvre parkering, ved informasjonstavlen der. Skilt levner liten tvil om hvor vi skal gå. Det er flere stier i området, og da bestemmer vi oss for å ta en rundtur, det blir liksom kjekkere sånn.

 

Enkelt og greit

Men i starten er det å gå i lysløypa, grei og fin vei, etterhvert kommer vi til flere skiller, men skilt hjelper deg lett frem her. I tillegg er det oversiktskart på flere plasser langs løypa.

På et tidspunkt vender vår vei, inn på en mindre jevn vei, som etter hvert blir sti og til slutt er du ute i terrenget. Vi kommer så vidt det er over tregrensa også.

 

Karten

På toppen er vi 511 meter over havet, ikke all verden, men det som var av skog lengre nede, er nå blitt snauhei. Siste delen opp til varden på Karten er en avstikker, denne er også både skiltet og merket. På toppen har du flott utsikt og du får en følelse av å være mer og lengre ut i fjellet enn du kanskje er. Vi tar en pause her oppe i sommervarmen, før vi går tilbake denne lille avstikkeren, og ned på Stien igjen.

 

 

Ned fra Karten

Vi skal som nevnt ta en rundtur og fortsetter rett frem videre fra der vi kom opp, Langedalsstien og Urdalstien. Her vender stien rundt Karten og ned mot Brekko igjen. Vi kommer raskt ned noen høydemeter og da er det skog som gjelder igjen. Etter litt til er vi nede på skogsvei, og fortsetter denne tilbake til Brekko. Med pauser bruker du mellom 2 og 2,5 timer på denne runden.

 

Hvordan komme hit:  Fra Ålgård, kjør sørover til du kommer til krysset mot Madland. Du skal inn hit. Senere deler veien seg, da følger du skiltingen mot Brekko. Turen begynner fra øverste parkeringsplass. (P-avgift på parkeringsplassen)

Kartatjørn og Kartavatn

Øverste parkering i Brekko

Dette kartet er satt opp flere plasser underveis

Lett å finne frem

Veien er i ferd med å gå over i terreng

Ta av her mot kartavatn

Skogen er i ferd med å måtte gi seg i nærmere 500 meters høyde

Der er varden

Liten men fin varde på Karten

En liten rygg på toppen

Vi går ned igjen og følger stien rundt karten, men lavere i terrenget

Vårfarger

Her kom vi fra

Nye gapahuker ved Litle Foretjørna

Klikk på kart for større visning

Dette innlegget ble publisert i Gjesdal, Lett, Rogaland, Tid: 1 - 3 timer. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.