Kubbetjørn


Vis større kart

Startpunktet

Startpunktet

Kubbetjørn ligger en kort spasertur fra Øvre Gramstad. Etter du kommer opp bakken, velger du parkeringsplassen som kommer brått på, på toppen, på høyre side. Herfra bruker du mellom 20 og 30 minutt å gå inn til det lille vannet.

Navnet på dette stedet varierer noe på skiltene innover, og hva som egentlig er det riktige er ikke godt å si, derfor velger vi å holde på Kubbetjørn. Uansett er det en flott plass her.

Flotte gangveier

Flotte gangveier

Det er tydelige avgrensninger i beiteområdene, dette går klart frem av en «ferist» som er satt opp midt inne i skauen på en gangvei. Vær nøye med å lukke porter etter deg når du er ute å går og du treffer på disse. Ellers er gangveien bred og god, her kommer du godt frem både med rullestol og barnevogner. Men hest og hestekjøretøy er forbudt. Skiltingen sier klart fra om det.

 

Flott rasteplass ved vannet

Flott rasteplass ved vannet

Det er nok av vann og bekker inn i heia her, men selve Kubbetjørn er ikke stort. I tillegg er det lille vannet i ferd med «å gro igjen». Om 30 år er det trolig bare ei myr igjen av vannet her, prosessen har kommet et godt stykke allerede.

Det er satt opp benker og bord inne ved Kubbetjørn slik at det skal være enkelt å sette seg ned å nyte medbrakt niste. Du er i tillegg helt skjermet her og kunne likefullt vært langt ute i skogen.

Tydelig skilt

Tydelig skilt

Som sagt, drøye 20 minutter bruker du hver vei å gå inn hit. Ca. 45 minutt totalt. Så får du heller legge til den pausen du måtte ønske i tillegg.

Hvordan komme hit:  Kjør fra Sandnes og mot Dale, når du kommer til Gramstad, tar du opp til høyre. Skiltet viser mot Dalsnuten. På toppen av bakken velger du den aller første parkeringsplassen som kommer brått på. Denne ligger på høyre side. Skiltingen herfra er god. 

Flott tavle

Flott tavle

Flere turalternativer i området

Flere turalternativer i området

"Eventyrstolen"

«Eventyrstolen»

Tjørna

Tjørna

Sjarmerende plass

Sjarmerende plass

Svært lite vann her i dag

Svært lite vann her i dag

 

 

 

 

 

Dette innlegget ble publisert i Kan gåes med barnevogn, Lett, Rogaland, Sandnes, Tid: 0 - 1 time. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.