Øykjafjell

Startpunkt i Noredalen

Startpunkt i Noredalen

Øykjafjell er en relativt lett tilgjengelig fjelltopp i Sandnes Kommune. Skjønt den har et par bakker som er såpass bratte at om du ønsker å bli varm under hatten, så skal du nok få til det her. Vi valgte å gå turen fra Noredalen bygdahus. Turen kan du gå raskest opp og ned samme vei, men det er også mulig å gå en rundtur. Vi valgte rundturen. Dette er en av de turene som ikke er særlig krevende, men som gir deg utsikt og opplevelse langt ut over kreftene du bruker for å nå toppen.

Traktorvei i jordbrukslandskap

Traktorvei i jordbrukslandskap

Hele turen er godt merket, den er godt opptråkket og det er flere skilter langs løypa. Så her er det ingen mulighet til å gå feil. Første del starter langs ei eng og etter kort tid kommer du til en gjerdeklyver. På andre siden er det en traktorvei du skal følge i ca. 10 minutter.

Da kommer du til et skilt som viser vei opp til høyre og som lyder navnet «Øykjafjell». Nå er du ferdig med å gå på veien, herfra er det ulent terreng som gjelder med gode merker.

Godt merket

Godt merket

Første kneika her er noe bratt men grei å gå. Etter 10-15 minutter er du oppe på en avsats og her flater det noe ut. Samtidig er det flere småbakker igjen oppover.

Det er et par nye avsatser før du når toppen, så dette kan nok lure deg litt. Men det er en svært overkommelig tur dette for de aller fleste. Skulle vi ønsket oss noe mer, måtte det vært en finere varde på toppen. Men den gjør nytten, uten bok, men med skilt og høydemeter.

Flott utsikt i området her

Flott utsikt i området her

Som du ser og hører i videoen over, var det en relativt sen kveldsstund vi var her. I tillegg blåste det stikker og strå. Men det er friskt med slike sene sommerturer også. Solen glimtet til noen få ganger underveis og gjorde det mye triveligere. Etter en liten nistepakke på toppen i stiv kuling, bar det nedover igjen, kun noen hundre meter til det siste stiskiltet vi passerte på vei opp. Her tar vi av til høyre i retning Alsvik. Det er her du tar av om du vil ta rundturen og ikke raskeste vei ned igjen til bilen.

Flott jobbet med merker og skilt

Flott jobbet med merker og skilt

Det er kanskje noe enklere å gå denne veien, ikke så bratt og heller ikke så oppgått av husdyr. Det er blanding av litt ur, litt god gressbunn og litt blankt fjell. Til slutt havner du ned på traktorveien du forlot på veien opp, bare et stykke lengre inne. Her velger vi å gå tilbake til Noredalen og mot bilen som er parkert der. Alternativet er å gå til Alsvik, men da bør man ha to biler, en parkert i Noredalen og en på Alsvik. De færreste velger nok det alternativet vil vi tro.

Hvordan komme hit:  Kjør fra Hana i Sandnes og i retning Tengesdalsvannet og Høle. Før du kommer til Tengesdalsvannet kjører du gjennom Noredalen og får Noredalen Bygdahus på venstre side. Ved dette bygdahuset er det en stor opparbeidet parkeringsplass, og i det ene hjørnet er det satt opp ei stor tavle og skilter til hvor du skal gå. Tar du rundturen vil fotturen ta ca. 2 timer innkludert en pause på toppen.

Fint terreng i overskyet vær

Fint terreng i overskyet vær

Varden på toppen

Varden på toppen

Utsikt i alle retninger

Utsikt i alle retninger

Ikke alt for imponerende varde

Ikke alt for imponerende varde

Lutsivassdraget

Lutsivassdraget

Utsikt

Utsikt

Kveldssol

Kveldssol

Åpent landskap

Åpent landskap

Kveldssol i Lutsi

Kveldssol i Lutsi

Solstråler

Solstråler

Ble flott etter hvert

Ble flott etter hvert

Sommer

Sommer

Mot Alsvik

Mot Alsvik

Fin natur

Fin natur

 

Dette innlegget ble publisert i Gjerdeklyver, Normal, Rogaland, Sandnes, Tid: 1 - 3 timer. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.