Prest i Aurland

Prest i Aurland

Utsiktspunktet Prest, i Aurland, er et magisk sted, her får du hele Aulandsfjorden, fra ytterst i Beitelen til innerst som er Flåm. Flåm kjenner du kanskje best som endestasjonen på Flåmsbanen. Her får du en beskrivelse av turen, bli med. Startpunktet for fotturen er 545 meter over havet, varden ligger på 1363 meter over havet.

Vi starter nede i Aurland med bil
Og kjører over den gamle veien mot Lærdal (Aurlandsfjellet)
545 moh finner vi god parkeringsplass, kum merket fottur.

Fra denne parkeringen starter vi fotturen. Du kan se på dette som en ekte motbakketur, for her går det bare oppover, uten pause. Regner du 1,5 til 2 timer opp, så er nok det noe de fleste vil klare.

Du er over tregrensa i løpet av noen få minutter
På den meget tydelige stien oppover forstår du at her har det gått mange
Skydekket ligger over fjellene denne formiddagen
Svært lettgått terreng å gå i

Vi «spiser» raskt høydemeter. Det er bratt, men lettgått. Etter hvert kommer det mye folk i stien også, åpenbart et populært mål, både for de lokale og oss andre som aldri har vært her før.

Bare oppover
Vi zoomer inn Aurland
Sånn ser det egentlig ut, uten zoom
Der var vi oppe ved utsiktspunktet
Oppe i skyene

Da var vi kommet opp til utsiktsvarden Prest. Synet må bare nytes. Om vi klarer å gjengi dette på nett, er jeg ikke sikker på, men du får prøve. Herfra kan du gå opp enda et platå, og du kan gå videre til «Blåskavlen» som er en liten isbre på over 1800 moh. Det gjorde ikke vi, det er ikke merket videre og det er ganske mye lengre å gå også. Så vi stoppet her.

Film fra toppunktet
I enden der ligger Flåm
Er det ikke flott
Da er vi klar for å gå ned samme vei vi kom opp
Kart

Hvordan komme hit: Start i Aurland i Sogn. Kjør opp bakkene på den GAMLE veien over Aurlandsfjellet. Skilt ved parkeringsplassen, merket «Fottur». Regner du 1,5 til 2 timer opp, og 1,5 time ned, så er dette sånn cirka. Sett av tid til å nyte synet på toppen.

Dette innlegget ble publisert i Tid: 3 - 5 timer, Utfordrende. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.