Briksdalsbreen

Briksdalsbreen i bakgrunnen

Briksdalsbreen er en arm av Jostedalsbreen nord for Sognefjorden i retning Jotunheimen. Breen kan nås fra mange plasser, vi valgte fra Briksdalen Fjellstue. Det er det samme her som ved de fleste andre breer, at de trekker seg tilbake. På vei fra Fjellstua og opp mot breen er det satt opp skilt der breen gikk ned til for diverse mange år siden. Det er store mengder smeltevann som kommer ned, bare fra denne brearmen. Det står at det er 2,5 kilometer å gå fra Fjellstua og opp, dette er bare delvis riktig. Du kan gå videre innover til du møter sperringene, da blir turen 6-7 kilometer tur/retur. NB! Du skal ikke trø over sperringene, det medfører betydelig fare om breen skulle «kalve».

Tilbakeblikk. Fjellstua ligger ned i dalen der ved fossen på bilde
Brua du ser i bilde her må krysses. Der blir du våt. Jeg lover deg det.
Her «regner» det kraftig

Denne brua må du over på vei opp, og ned. Her blir du våt, det trenger du ikke lure på en gang. «Vanndrivet» fra fossen er betydelig og mange valgte å løpe det de maktet forbi her 😀 Men moro var det.

Brua ligger til venstre i veien der
En sen kveldsstund, derfor noe skygge på noen bilder. Ser du brua ?
Briksdalsbreen, den store Jostedalsbreen ligger ovenfor

Det ble et stykke ut på kvelden vi gikk denne turen, så kontrasten mellom skygge i dalen og sol innenfor, var markant. Det er laget gangvei det meste av turen som du ser på bilde over. Men det siste stykke inn til sperringen er du over i terrenget.

Briksdalsbreen
Mye smeltevann
Men veldig flott
Film fra breområdet
Eksempel på visning av brekant
Zoomer inn toppen på andre siden. Inn der ligger Jostedalsbreen
Kraftig zoomet bilde inne fra området der sperringen er
Vi er på retur mot Fjellstua

Hvordan komme hit: Kjør til Briksdal Fjellstue (se kart under) Godt merket herfra. Sett av et par timer på turen. 6-7 kilometer om du går helt inn til sperringen. Du skal IKKE gå over sperringen.

Oversiktskart
Mer detaljert
Dette innlegget ble publisert i Lett, Tid: 1 - 3 timer. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.