Randåsen på Randøy

Utsikt fra Randåsen

Denne lille turen har jeg sett på i mange år, men det har liksom aldri blitt til at jeg har kommet meg hit. Det var det liten grunn til, for turen var fin den, ikke veldig lang. Regner du en time opp og 45 minutter ned, så er du der, sånn cirka.

Turen starter her
Tavla er pr. 1 mars falt ned, men det lar seg nok ordne
Benker og bord oppe i bakken
Herfra kan du gjøre turen som en halv rundtur. Vi gjorde ikke det denne gang

Første del av turen går på sandvei, ikke veldig lenge. Oppe i den første svingen får du skiltet du ser over her, for en liten rundtur, om du ønsker det. Vi fortsatte rett ferm mot Randåsen, uten rundturen. Der veien slutter ville denne rundturen kommet tilbake på stien igjen. Det har foregått uttak av betydelig med tømmer her og landskapet der veien slutter bærer preg av dette. Den rødmerkede stien er borte og for ukjente er det litt krevende å finne veien videre. Jeg hadde griseflaks og møtte noen lokalkjente som var på vei ned, når jeg var på vei opp, så det løste seg fint. Det er skilt ved enden av veien. Du går her rett frem og til venstre, etter et par, tre hundre meter dreier du mot høyre oppover. Dette partiet har det nok vært merking på tidligere, men i dag er det helt borte grunnet maskiner og uttak av tømmer. Ser du nå oppover, vil du se to store trær som sperrer stien ovenfor der det er tatt ut tømmer. Når du kommer opp hit, er rødmerkingen tilbake igjen.

Veien oppover og masse tømmer langs med
Her er siste skilt før du kommer inn i dette uoversiktlige område
Utsikten kommer flere plasser frem
Her oppe, hvor trær ligger over stien skal du gå

Du skal under treet her, og det er her du finner igjen rødmerkingen. Det er laget steintrapp oppover i et bratt skar her, veldig fint faktisk.

Hyggelig skilt
Herfra er det ingenting å utsette på merkingen
Nytt utsiktspunkt på veien oppover
Plank er lagt ut på våte partier
Joda, godt merket
Vi kommer opp til et lite tjern langs stien
Her er det nok flott nærmere sommeren

Tjernet var virkelig sjarmerende, og i godt vær kunne jeg tenkt at dette var plassen for å nyte medbrakt mat. Lunt inni skogen, virkelig en flott plass.

Så er vi kommet opp til Randåsen, en snau time opp
Der ser du Lauvåsen, som er mer kjent som Fistersenderen
Ingenting å utsette på utsikten
Masse øyer i Ryfylke
Til høyre ut av bilde, parkerte vi
Postkasser, benk og skilt
Jovisst er vi fremme
Her er sikkert mange kjent vil jeg tro
Kan du navnet på alle øyene ?
Mot Fister

Du må beregne mellom 1,5 og 2 timer på turen, tur/retur. Pauser kommer i tillegg. Setter du av 2 til 2,5 timer, har du rikelig med tid. Turen er veldig fin den, bortsett fra det partiet der det er tatt ut tømmer, det hadde vært vanskelig om ikke kjentfolk hadde pekt og forklart. Men dette blir sikkert ordnet opp i skal dere se… ?

Hvordan komme hit: Kjør over Randøybrua i Hjelmeland i Ryfylke, ta til venstre på Randøysiden. 7-8 kilometer etter brua, er du ved tavla som Viser veien videre. Parkering for 4-5 biler.

Dette innlegget ble publisert i Hjelmeland, Normal, Rogaland, Tid: 1 - 3 timer. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.