Rossåsen


View Larger Map

Turen til toppen av Rossåsen kan tas med utgangspunkt fra flere plasser. Vi har valgt å gå fra toppen av Granliveien i byggefeltet Rossåsen. Her møter du både snuplass, god parkeringsplass og ikke minst, merket tursti med flotte skilter på hvor du skal gå.

Turen herfra er ikke lang, men den er til dels bratt. Når såpass mange høydemeter skal unnagjøres på en så kort lengde, blir motbakkene betydelige.

Turen starter i lett terreng et par hundre meter, men dette går snart over. Etter gjerdeklyveren er passert, stiger det godt i terrenget. Men det tar ikke mer enn ca. 25 minutter, så er du oppe ved den lille varden hvor det også er postkasse med bok å skrive seg inn i.

På tross av kun snaue 300 meter, er utsikten formidabel. Her har du utsikt 360 grader rundt deg. Langt ute i Jærhavet kan vi også skimte et Cruseskip som er på vei fra Stavanger og sørover til Skagerak.

Se video fra Rossaasen !   

Her oppe er det bare å ta for seg av utsikt, du klarer ikke å bruke det opp likevel. Av alle små topper rundt 300 meter er kanskje denne – den, som har flottest utsikt.

Dette er turen du kan ta, om ikke tiden er det du har mye av. 25 minutt opp, 20 minutt ned igjen og en pause på toppen gjør at du kan klare alt på en time. Men det er andre løyper i marka her, som du kan ta, om du vil være ute lengre.

På turen ned igjen får du se mer hvor fint det er her, da har du utsikten forran deg, ikke bak deg, som på veien opp.

Dette er turen de aller fleste vil klare. Blir det tungt i motbakken, er det bare å ta seg en «pust i bakken».

Turen anbefales !

Husk båndtvang her oppe for dere som har med hund.

Hvordan komme hit: Rossåsen byggefelt ligger mellom Figgjo og Ålgård. Kjører du indre veien mellom disse to plassene, er det godt skiltet opp til Rossåsen. Følg Granliveien helt til endes, der er parkeringsplassen og skiltene.

 

Dette innlegget ble publisert i Gjesdal, Normal, Rogaland, Sandnes, Tid: 0 - 1 time, Time. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.