Mosvannet


View Larger Map

De fleste som er fra Stavanger har nok en eller flere ganger gått denne turen. Den er også mye brukt av dem som liker å jogge. Men er her det plass til alle, enten du har med deg barnevogn eller du skulle sitte i rullestol. Løypa er stort sett helt flat og du går på flott gangvei hele runden.

Vi er i starten av august måned da denne turen blir gått, så her er det full sommer fortsatt.

Se video fra Mosvannet !

Når været er godt, er det en fornøyelse å gå denne runden. Her møter du flere typer ender og svaner, duer og andere fuglearter finnes også. Vi er blitt fortalt at Mosvannet er et svært grunt vann, er dette riktig skal det ikke være mer en 3 – 4 meter dypt her.

På sommere med lite nedbør kan man se at vannet skrumper inn, som om det skulle vært oppdemmet. Men når regnet setter inn igjen ordner dette seg og vannstanden er tilbake til det normale.

Mosvannet ligger mellom motorveien og Madlaveien i Stavanger, to tett trafikerte veiårer. Her ligger også Rogaland Kunstmuseum som du kan nå direkte fra turveien rundt vannet.

Stavangers eneste campingplass finner du også her, den er meget godt besøkt om sommeren. Vandrehjemmet ligger også i forbindelse med campingplassen.

Det gamle vanntårnet står fortsatt oppe, samt noen øyer som fuglene benytter til hekking, vil du kunne se fra turstien. Skulle du få lyst å gå ned til byen herfra, vil du kunne gjøre det på 20 – 25 minutter.

Det er flere plasser å starte fra om du vil ta denne turen, har du bil vil vi foreslå å sette den på parkeringen mellom Tjensvoll gravlund og campingplassen. Her er det stor og avgiftsfri parkeringsplass. Dette er en tur du kan gå hele året selv om det er finest på sommeren.

Hvordan komme hit:  Fra Stavanger sentrum – Følg E-39 inn på motorveien. Kjør av på første avkjørsel, der er det skiltet til Mosvangen Camping. Følg dette skiltet.

 

Dette innlegget ble publisert i Lett, Rogaland, Stavanger, Tid: 0 - 1 time. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.