Sundmork

Sundmork

17 oktober, en relativt grå og tung dag. Vi skal til Lyngsheia i Hjelmeland i Ryfylke. Dette er altså fra veien som går mellom Årdal og Lysefjorden. Når du kjører veien oppover mot Lyngsheia i retning Sognesand, kjører du over ei bru, over en foss. Snaue 2 kilometer etter denne brua, finner du skiltet på høyre side av veien. Liten parkeringsplass på venstre side. Det er 7 kilometer hver vei, denne turen. Kloke hoder kommer da til 14 kilometer tur/retur.

Her begynner turen
Mye flater innover
Skodda kom og gikk
Lettgått terreng
Høstfargene er kommet langt nå

Det er lett å gå innover her. Selv om vi har 14 kilometer tur/retur, så er ikke dette noen kraftanstrengelse. Ikke på noen måte. Når vi nærmer oss Sundmork og vannet der inne, kan du få øye på det, et godt stykke før du er fremme.

Der er vannet vi skal til i dag
Ikke langt igjen nå
Stort vann med sandstrand
Trolig en saltstein til sauen

Vi lot saltsteinen ligge I fred, og gikk heller i gang med medbragt niste. Alt smaker godt etter noen kilometer i heia. Dette var intet unntak fra det. Men varmen var ikke til stede, så det ble ikke noen lang pause, til det var det for kaldt og rått i været.

Her er det sikkert flott om sommeren
Da starter vi på returen igjen
Godt med varme klær. Det var nødvendig

Hvordan komme hit: Turen starter oppe i bakken, på vei opp mot Lyngsheia mellom Årdal og Lysefjorden. Godt skiltet og merket. Tidsbruk 3,5 til 5 timer tur/retur.

Dette innlegget ble publisert i Hjelmeland, Normal, Rogaland, Tid: 3 - 5 timer. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.