Varabrekk


View Larger Map

Rennesøy skal ha skryt for mange flotte turer, det er en liten kommune, men de har klart å få til flere turer det er verd å komme tilbake til. Når landskapet rundt er så flatt som det er her, trenger man ikke å komme så fryktelig høyt til værs for å få storslagen utsikt.

Dette er helt klart et slikt alternativ. Toppen på Varabrekk ligger ikke mer enn 154 meter over havet, men utsikten er likevel overraskende god. Disse drøye 150 høydemetrene skal unnagjøres på en relativt kort tur, derfor er det en god del stigning opp. Men løypa er kort, så de fleste vil klare dette med glans.

Vi starter først i typisk jordbrukslandskap, starten preges av at vi går i landskap med dyr på beite. Ikke glem at vi som gjester her, skal ta hensyn til dette.

Men etter hvert så kommer vi mer opp i høyden og da er det slutt på dyrka mark. Vi er nå oppe i uberørt terreng. Det er ikke uvanlig at vi på disse turene treffer på de samme «Folkene», det er bare hyggelig og vi fikk tatt en koselig filmsnutt som du kan se ved å klikke på linken under her.

Alltid like koselig (Filmsnutt)

Etter å ha forlatt gårdsveien, er vi som tidligere nevnt ute i mer krevende terreng. Turen til toppen vil i sommerhalvåret være tørr og du kan trygt gå med joggesko eller liknende her ute.

Det er ikke mange plassene du får en slik utsikt når du er kun 154 meter over havet, på bildet til venstre ser du Mosterøy, Vestre Åmøy og Stavanger helt i bakgrunnen.

Som vi også kan se på det store avlange bildet helt øverst på siden her, er det ingenting å si på utsikten mot havs heller. Det er slike plasser som dette du bare nyter, sjelden bruker vi mer tid på en topp enn det vi gjør her. Luftig og oversiktelig tross den beskjedne høyden.

Turen tilbake er ditto lettere, turen opp var stort sett motbakke, nå er det bare unnabakke. Du må regne en halvtime opp og 20-25 minutter tilbake. Hvor lang pause du vil ha på toppen ser du selv, denne vil komme i tillegg til tidene som er oppgitt.

Hvordan komme hit:  Du kjører gjennom begge byfjordtunellene til Rennesøy og tar av til Vikevåg. Når du kommer ned i Vikevåg sentrum, finner du med en gang skiltet «Helland», du kjører dit. Et stykke forbi kirken ligger parkeringsplassen på venstre side, skiltene og turløypa på høyre side av veien. Det er lett å finne frem her. Dette er en liten, men kjekk tur i bratt terreng.

Dette innlegget ble publisert i Normal, Rennesøy, Rogaland, Tid: 0 - 1 time. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.