Veraland, Husafjell, Dyrafjell, Tengesdal badeplass

Infotavle på Veraland

Til denne turen er det nødvendig å ha to biler, en på Veraland og en ved badeplassen ved Tengesdalsvannet. Vi valgte å starte turen på Veraland for å gå over fjellet. På turen går du innom flere topper og mange varder, men det er kun to av dem som er så store at de har navneskilt.  Ved startpunktet på Veraland er det stor fin tavle med kart og flere turforslag, det er bare å velge.

 

Grusveien i starten

Starten på turen er oppover grusveien og over ferista. Etter noen få hundre meter kommer du til en skiltskog som tydelig forteller deg at du skal ut til høyre på veien videre. Herfra er det kun slak stigning innover, vi passerer flere skilt og du holder deg til det som viser mot Husafjell. Etter hvert svinger den merkede stien opp til høyre, og stigningen opp mot Husefjell starter. Her er det betydelig mer motbakke.

 

Husafjell

Men det er stort sett her du tar høydemeterne på turen, så når du er oppe, er det lettere å gå på resten av turen. Husafjell er første stopp, herfra kan du se rett ned på bilen som står parkert på Vealand. Husk at det er postkasse og bok…. du vet resten. Bort til Dyrafjell er det en snau kilometer og du ser toppen klart fra Husefjell, men du skal ned i Dyraskaret og opp igjen til Dyrafjell før du er fremme.

 

Åpent landskap, Dyrafjell

Vel fremme ved varden på Dyrafjell får du igjen flott utsikt ut over hele Noredalen, oppover i retning Bynuten og mot utløpet av Lysefjorden litt bortenfor. Vi tok oss en matbit her oppe, litt i le for vinden. Det var litt disig, men det er det jo ofte på denne tiden litt oppe i høyden. Men vi må fortsette, og vi følger bare de røde merkene mot Svedalen. Når vi kommer hit ned, dukker det opp massevis av skilter igjen.

 

Skiltskog

Du velger å gå med skiltet som lyder «Tengesdalsvannet P». Det er flatt et stykke bortover, men så starter nedstigningen, hvis man kan kalle det stigning når man går nedover, mot Tengesdalsvannet. Her er det bratt, kort og greit fortalt. Bakken varer helt ned til badeplassen ved Tengesdalsvannet. Med pause bruker du pluss/minus 2,5 time på denne turen. Riktig god tur «over fjellet».

 

Kjør til Hana i Sandnes:  Fortsett gjennom Noredalen som om du skal til ferjekaien på Lauvvik. Når du kommer til Tengesdalsvannet, svinger du av til venstre der skiltet lyder «Veraland». Kjør den smale veien til endes og gjennom gården. På baksiden av gården finner du stor parkeringsplass, stor tavle og massevis av turskilter.

Skiltene på Veraland

Turstart ved rødt merke
Turslutt ved blått merke

Slake bakker i starten

Det går nok enda et par uker før fargene kommer

Startet oppstigningen mot Husafjell, her utsikten bakover

Varden på Husafjell

Joda, noe høyde er det her

Der borte ser du Dyrafjell, men vi skal ned i skaret og opp igjen for å komme bort

Zoomet bilde

Dyrafjell

Turens høyeste punkt

Skiltingen er fantastisk på hele turen

Vi fortsetter over fjellryggen

Tengesdalsvannet

Vilt og vakkert inne på fjellryggen

Litt dis i luften

Flott plass

Sola titter gjennom

Store flater

Man blir små i dette landskapet

Vi nærmer oss kneika ned

På vei ned til badeplassen i andre enden av Tengesdalsvannet

Der var vi i «mål»

 

 

Dette innlegget ble publisert i Gjerdeklyver, Normal, Rogaland, Sandnes, Tid: 1 - 3 timer. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.