Heiahornet og Småsilhornet

Heiahornet og Småsilhornet

Vi skal over demningen

Heiahorn har vi vært på før, men i dag skal vi til Småsilhornet i tillegg. Det som mange synes er ekstra spennende rett før Småsilhornet, er den gigantiske bolten, som vi ikke går oppå, men under. Begge toppene har flott utsikt og du kan se Småsilhorn Fra Heiahorn og motsatt, da det er kort avstand mellom dem, men det er bare i luftlinje. Bli med til Fureneset.

 

 

Godt skiltet

Vi starter med å gå over demningen og forbi hytta. Både før hytta og etter er det flere fine skilt som vise vei. Vi følger mot Heiahorn først. Etter noen hundre meter opp traktorvei, tar vi av inn i skogen. Etter ytterligere 200 meter skal vi over brua, og her starter oppstigningen til Heiahorn. Det er bratt, og det er lenge bratt, men opp skal vi. Dagen startet med en del dis, noe som ødela utsikten på første delen av turen.

 

Varden på Heiahornet

Gode og svette når vi da toppen, glade og fornøyde. Det blir tatt bilder og en filmsnutt for å bevise at vi har vært her. Boka i postkassen var så våt at den var begynt å gå i oppløsning, men vi fikk da skrevet oss inn.

Etter en kort pause, vandres det videre. Det er godt merket, så det er bare å følge de røde merkene.

 

Bolten ved Småsilhornet

Det er flatt et kort stykke, før det begynner å helle nedover. Et lite stykke nede i bakken kommer du til et nytt skiltkryss, og her tar vi av ut mot Småsilhornet. Kun 10-15 minutt fra dette krysset kommer du til den gigantiske bolten vi har snakket om. Den ligger på skrå, kilt fast mellom to fjellvegger. Ganske fascinerende og helt klart noe du skal ha med deg. Det går bratt utfor under bolten, så vær forsiktig.

 

Ned i Småsildalen

Herfra og opp på selve Småsilhornet går det snaue 10 minutter. Det er mer krevende å komme opp her, enn det var på Heiahornet. Smalere, brattere og mer «urolig» underlag. Men du klarer det fint, ingen tvil om det.

Det er flott utsikt herfra også, og du ser rett over på varden på Heiahorn, ref. videoen under.

 

Småsildalen ut mot parkeringen

Etter en matpause på toppen, bærer det tilbake til siste skiltkryss. Vi skal videre nedover til Botnatjørna. Bratt utfor går det og vi skal ned alle høydemeterne vi gikk opp i starten. Vel nede følger vi Småsildalen tilbake til Fureneset og parkeringsplassen.

Mange fine småplasser og tjern passeres på vei ut, og nå dukket «Nelly» (Solen) også opp.

 

Hvordan komme hit: Ta utgangspunkt på Jørpeland. Følg RV527 i retning Fureneset. Kjør veien helt til endes, her er det stor parkeringsplass. Turskiltene dukker opp på andre siden av demningen. Inklusiv pauser og fotografering, bruker du i turtempo mellom 4 og 5 timer.

Heiahornet med utsikt og postkasse

To karakteristiske topper

Turstart ved det røde merket. Klikk på kart for større visning.

Over brua å så bærer det til værs

Først i skog..

Etter hvert over skoggrensa

Heiahornet

Rett frem ser du Naganibba

Langt der nede står bilen parkert

Men vi skal videre..

Heiahorn ligger nå bak oss

Her er avstikkeren ut til Småsilhornet..

På vei ut mot bolten

Her har du bolten

Mektig

Ville ikke hatt den i hodet nei

Der går det bratt utfor, så vær OBS..

Utsikt fra Småsilhornet

Ned i søkket der, skal vi etterpå, men må tilbake på «hovedstilen» først.

Starten på utforbakken

Nede i Småsildalen

Fornøyd ja…

Over bekken og ut til bilen igjen

Dette innlegget ble publisert i Rogaland, Strand, Tid: 3 - 5 timer, Utfordrende. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.