Bergefjell

Forsand Bedehus

Så var turen kommet til Bergefjell i Forsand. Et fjell som bokstavlig talt skyter i været opp av sentrum i Forsand. Og for å si det med en gang, du skal ha noen turer i beina, før du har glede at denne turen. Alt er stort sett motbakke, det er bratt motbakke og den varer fra du starter til du er oppe. Men er formen god, er dette en fantastisk tur.

Turen starter ved Forsand Bedehus, dette er lett å få øye på, på høyre side av veien når du kjører fra Lysefjordbrua og mot Forsand. På skrå over gata for bedehuset går det en vei inn og du ser en ballbinge noen meter inn av krysset. På veggen til ballbingen ser du skiltene som viser deg vei inn og opp i lia. Det starter bratt med en gang.

Bare oppover, hele tiden

Turen ble gått sent i mars måned så det er jo noe fattig med farger i naturen. Vi startet i tåke som kom og gikk, egentlig litt «trolsk» dette også. Etter hvert som vi kom oppover forsvant det meste av tåka og solen slo gjennom.

Men når man skal opp 600 høydemeter på 2,5 kilometer, går det bare oppover. For dem som liker å trene i terrenget, må dette være en fantastisk plass. Vi er her for å gå tur, og da går det litt tid opp.

Vi er kommet over tåkeskyene

Regner du mellom 1,5 og 2 timer opp, skal du ha greit med tid. Du bruker nok kortere tid ned igjen som går i samme trasè. For å nyte turen anbefales en god pause på toppen, her har du utsikt, nærmest overalt, men det er mye flott underveis også, så bruk tiden. Har du ikke hastverk så setter du av fire timer på turen med pauser, kanskje mer. Årstiden fortalte oss at på 631 meter over havet som dette er, så ville det være snøføre nå, men det var overraskende lite faktisk.

Bergefjell

Vi brukte tiden godt, både på veien opp for å få med bilder innover i retning Frafjord og Uburen, tåka gav oss også noen spesielt gode bilder. Fra toppen har du en majestetisk utsikt som bare må oppleves. Det er vel ikke overraskende at vi anbefaler denne om du er litt i form.

For dem som måtte ønske det, er det mulig å gå videre til Vikastakken herfra og ned til Lysefjorden i fortsettelsen, men da bør dere ha en bil på hver side. Vår tur var kun tur/retur Bergefjell i samme løype.

Hvordan komme hit:  Kjør over Lysefjordbrua og mot Forsand, før du kommer til Forsand, ser du Forsand bedehus på høyre side av veien. Du parkerer her. Turen starter ved ballbingen du ser på veien som går inn, på motsatt side av der bedehuset ligger. Godt skiltet og merket. Ca. 5 kilometer. Regn med 4 timer, kanskje mer…

Under her er det en liten filmsnutt, med litt zoom, fra Bergefjell.

Her ved ballbingen starter og slutter turen

Brutal start oppover

Tåka fulgte oss i starten

Opp, opp, opp

Men så lysner det i tåkehavet

Uburen rett frem

Trolsk tåke under oss

Etter hvert som vi stiger i terrenget kommer det litt snøklatter til syne

Men det var overraskende bart oppover

Men det har nok vært kaldt her for kort tid siden

Siste snev av vinter

Dette bildet er zoomet kraftig inn for å vise Vikastakken

Vikastakken uten zoom

Siste kneik før Bergefjell

Målet i dag, tur/retur Bergefjell

Flott innover også

Tåka ligger å lurer

Lite snø innover også

Fantastisk utsikt

Flott plass på Bergefjellet

Da er vi klar for å gå samme vei ned igjen, som opp

Er det ikke flott ?

Takk for turen

Dette innlegget ble publisert i Forsand, Rogaland, Tid: 3 - 5 timer, Utfordrende. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.