Hattens nye løype

Vi starter fra Botshei

Turen til Hatten har vi tatt før, men nå er det merket ny løype inn dit. Denne går på kanten til Lysefjorden et godt stykke og er mer spektakulær enn den gamle. Det er ingen tvil om at dette har gitt denne turen en større opplevelse med noe klatring helt på kanten av Lysefjorden, 400 meter over havet.

Det er mulig den nye traseen er noen få meter lengre, men det er ikke mye vi snakker om her.

Litt i skog i starten

Har du høydeskrekk, velger du den gamle ruta opp og ned, så slipper du klatringen på kanten. Opp fra Botshei stiger det noe i skog til å begynne med, men raskt er du ute i mer åpent landskap.

Det er fortsatt tidlig i april måned, så det har ikke blitt noe farge i naturen enda. Men dette legger ikke noen demper på turgleden i det været vi hadde. Cirka halvveis opp kommer vi til skiltet som skiller den gamle ruta opp og den nye flotte runden.

Rett frem om du vil på kanten av Lysefjorden

Her viser det vei opp både rett frem og brått til venstre. Du skal rett frem om du vil være med på den nye flotte traseen som balanserer på kanten av Lysefjorden. Liker du ikke høyder og vil gå gamleveien, tar du til venstre i dette krysset.

Vi anbefaler den nye da den gir strålende utsikt og et nytt perspektiv. Barn må du ha kontroll på når du går denne ruta, for her er det høyt. Under her er en liten videosnutt fra brattløypa.

Utsikt fra Hatten

Når du er ferdig med løypa langs kanten, så vender den rødmerkede stien innover mot selve Hatten. Den ligger lengre inne og har faktisk mindre og dårligere utsikt enn det du opplever ute på kanten. Men du må selvfølgelig ha den med deg, det er klart, det er jo høyeste punkt på turen.

En liten matpause på toppen må til, før vi vender nesen tilbake mot Botshei der bilen er parkert. Vi går gamleløypa ned igjen og får store deler av turen som en rundtur.

På vei ned igjen

Her får du «mye for lite». Hele turen går unna på snaue to timer, men legg til tid for fotografering og litt matpause. Utsikten skal jo nytes også, så 2 til 2,5 timer bør du sette av.

Vi målte rundløypa og turen totalt til litt over 4 kilometer, så dette er en tur svært mange vil klare meget lett. For de spreke kan du gå videre til Preikestolhytta også herfra, men dette er en lengre tur. Betydelig lengre faktisk.

Hvordan komme hit:  Botshei ligger mellom Oanes og Jørpeland, i skjæringen mellom Forsand og Strand. Parkeringsplassen er dessverre stengt med bom pr. 03.04-2017, så du må finne en egnet plass å sette bilen. Det er litt plass på motsatt side, bak autovernet. God tur.

Flotteste plassen

Oversiktskart

Første minuttene i barskog

Så kommer du ut i mer åpent landskap

På vei inn på den nye ruten

Ei mobilmast kommer til syne

Vi ser over til Vikastakken (Kraftig zoomet bilde)

Lysefjordbrua og Forsand

Her er vi på kanten

Veldig smalt noen plasser

Her er det satt opp tau for å hjelpe til

Ingen kommentar

Lysefjordens ytre del i all sin prakt

På vei inn til Hatten

Hatten uten zoom

Og med zoom

Jørpeland i bakgrunnen

Små kulper passeres på vei tilbake

Nærmer oss nede ved bilen igjen

Dette innlegget ble publisert i Forsand, Normal, Rogaland, Tid: 1 - 3 timer. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.