Bjordalstolen

Bjordalstolen

Vi skulle denne dagen til Bjordalstolen, som henger på kanten av fjellsiden ovenfor Bjordal, innerst i Ørsdalen. Første del av turen er den samme som til Kalvatoknuten. Vi parkerer på oppmerket P-plass hvor det er skiltet opp til til vårt mål. Men vi måler turen lengre enn det som står på skiltet her.

Stor fin parkeringsplass
Vi måler turen til 4,2 kilometer hver vei, 8,4 tur/retur
Til venstre for elva her, går stien mot Kvitlen
Det kommer en fin liten foss ned bortenfor også

Den første snaue kilometeren går på vei, ved siste ferist viser merkene ut i terrenget. Først langs et gjerde og på dyrket mark. Husk å lukk grinder etter deg og ikke gå andre plasser enn der det er merket. Så skal vi over ei større elv, men her er det bru, så det går veldig fint. På andre siden starter en betydelig bratt motbakke, og denne er dryg oppover også.

Skiltet og merket
Vi skal over elva her
En fin dag dette
Zoomet bilde, inn til høyre der borte ved vannet står bilen
Bratt motbakke, utsikten kommer raskt
Fargene i naturen er kommet, her nede
Elva til venstre var den hvor stien til Kvitlen gikk

Man stamper i denne motbakken en god stund, så det er bare å ta det i det tempoet du synes det er behagelig i. Når du kommer opp av denne betydelige kneika, går du gjennom en oppsamlingsplass for sauer. På andre siden av denne er det et stiskille du må få med deg. Skal du til Kalvatoknuten, fortsetter du rett frem uten skilt men godt rødmerket. Skal du til Bjordalstolen, som vi skal, viser skilt til høyre. Vi skal dit.

En klargjort dusj ?
Vi nærmer oss toppen av denne bratte bakken
Du skal gjennom her og over på andre siden
Kalvatoknuten rett frem, vi skal til høyre mot Bjordalstolen
Vi følger de røde merkene

Vi er nå oppe på det høyeste punktet på turen. Det er et stykke igjen før vi er fremme, og vi skal faktisk noe ned i høyde også ut mot stolen. Men det er altså et lite stykke bortover først.

Nede i dalen der, startet vi
Vi skal ned til vannet og videre utover
Over noen myrer
Så er vi fremme. Postkasse, ja jøss
Her er Bjordalstolen
Filmsnutt fra stedet
Ikke tråkk feil her
Det er langt ned
Sommeren er på vei
En fin dag i Bjordal

Vi er ved turens mål, og tilbaketuren går på samme sti. Vi måler altså avstanden som noe lengre enn skiltene viser, så er det sagt. I tid er folk forskjellig, men kanskje 1,5 til 2 timer hver vei. 3 til 4 timer tur/retur. Pauser komme i tillegg. 8,4 kilometer tur/retur.

Vår rute
Som du ser er det en grei bakke oppover

Hvordan komme hit: Kjør til Vikeså i Bjerkreim, ta av i retning Byrkjedal, men du skal ikke så langt. Etter 12 kilometer tar du til høyre i kryss merket Stavtjørn og Ørsdalen. Kjør gjennom tunnelen ved Stavtjørn og helt ned i Ørdalen. Følg veien og dalen inn til venstre, skiltet Bjordal. Stor fin oppmerket parkeringsplass, nesten ved veiens ende. Følg skiltene videre.

Dette innlegget ble publisert i Bjerkreim, Gjerdeklyver, Normal, Rogaland, Tid: 3 - 5 timer, Utfordrende. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.