Brendeknuten

Brendeknuten

Brendeknuten, 815 moh, i Hjelmeland, har jeg hatt på blokka i flere år, så nå var det på tide å få tatt denne turen. Og den svarte til forventningene. Det er virkelig flott innover Saupstølheia. Turen starter og slutter ved Bjødnabu, men med unntak av de første minuttene som er like, så er denne turen merket som en rundtur.

Parker her
Og det er godt skiltet
Etter noen hundre meter, kommer vi inn til disse to hyttene

Rett etter hyttene du ser over, kommer du til stiskille hvor rundture starter, Vi anbefaler å gå rett frem i stiskille. Det stiger litt etter hyttene, det er ingen veldig bratte bakker på denne turen, men vi må jo opp høydemeterne, så oppover går det jo. Og det er flott innover her, det dukker opp ei og annen hytte, men det er langt mellom hver av dem.

Godt skiltet og merket
Flott terreng
Pinsen 2020
Vi passerer flere fine små vann
Lettgått
Mange fine plasser underveis
Bak oss her, starter oppstigningen til Brendeknuten

Vi er nå kommet dit at vi starter på oppstigningen til Brendeknuten. Her er det noe mer bakke enn tidligere, men sånn må det jo være. Utsikten blir bare bedre og bedre oppover her.

Se så fint det er innover
I retning Suldal
Et ensomt tre, over tregrensa
Ei ensom hytte ved enden av vannet
Der oppe er varden på Brendeknuten
Ei bu med solceller og en antennesak ?
Ombo og Bandåsen helt bakerst
Filmsnutt

Da var vi oppe, 815 moh, eller som det står over døra på bua, 814,66 moh. Litt morsomt at de har målt det så nøyaktig. Utsikten herfra er formidabel, alt fra snørike heier lengre inne i Ryfylke, til flere av øyene i Ryfylkebassenget. Her er det bare å ta turen, du også.

Vinteren har ikke helt gitt seg, men rett før nå
Artig 😀
Flott varde
Stort platå på toppen

Nå skal vi videre, tilbake. Men vi går ikke samme vei ned, som opp. Turen er merket som en rundtur, og det er kjekt. Det er noen mer bratte partier denne veien, men det gjør jo turen bare mer interessant.

Fargene er ikke like fine I høyden tidlig i juni i år
Ei snøfonn ligger igjen
Vannet ser ut som konjekturen av ei flaggermus
Litt snø igjen i skyggesidene
Vi ser tilbake mot Brendeknuten
Der var vi på toppen
Tilbake mot bilen
Lengre nede er det også mer farge i naturen
Bare fint
Gammel støl
Og her er navnet
Så var vi tilbake til veien og bort mot bilen

Hvordan komme hit: Fra Hjelmeland mot Tytlandsvik, du skal ikke så langt. Før tunnelen går veien opp til Bjødnabu, kjør inn og helt opp her. Ca. 200 meter før du er oppe, går det en liten vei ned til venstre, der ser du en parkeringsplass med en gang. Her parkerer du. Skiltet står på parkeringsplassen. Turen er 12 kilometer å gå. Sett av 5 timer, pluss/minus. Legg til for lengre pauser eventuelt.

Vår rute
Dette innlegget ble publisert i Gjerdeklyver, Hjelmeland, Normal, Rogaland, Tid: 3 - 5 timer, Tid: Heldagsturer. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.