Borestranden (Norges fineste ?)


Vis større kart

Flott campingplass i sanddynene

Turen i dag går til en «ny» Jærstrand. Denne gangen er vi kommet til Bore, en av de lengste og flotteste på Jæren. Hadde temperaturen vært av «syden preg» her, hadde det nok vært folkevandring. I slutten av september måler vi 10 grader i luften og kanskje 8 i sjøen ?

Folket som driver med surfing på bølgene er i betydelig antall her denne søndagen.

Her surfes det

Ingen tvil om at denne stranden er et eldorado for surfe-folket, vel nede i sjøkanten kan vi telle opp mot kanskje så mange som 100 personer som er ute i bølgene med våt eller tørrdrakt og surfer.

Dagen er knallflott, og bildene forteller om stor aktivitet i sjøen. Men la deg ikke lure, uten disse draktene hadde det nok ikke vært mulig å drive sporten, til det er sjøtemperaturen alt for kald. Men se hvordan folk koser seg.

Utløpet av Figgjoelva

Videoen gir nok inntrykk av sommer, men her er det høst for alle pengene. Vi valgte å gå langst sandstranden fra campingen og bort til utløpet av Figgjoelva som ligger et lengre stykke nord. Denne turen gjør du på ca. 30 minutter. Det er dette området Kong Harald er på en gang i året og fisker.

Her er det også hengebro over elva for dem som ønsker å forlenge turen videre nordover.

En type «kyr» ?

Tilbaketuren tok vi på grusvei bak sanddynene for å få med den delen også. Her traff vi på noen «spesielle» kyr, hvilken art dette er tørr jeg ikke ha noen formening om. Lang pels og store horn hadde de ivertfall.

Turen tilbake går også på en halvtime. Totalt en times gange, så får du legge inn tid i tillegg for pauser selv.

Enkel men kjekk tur dette.

Hvordan komme hit:  Kjør fra Kleppekrossen og i retning mot Voll. Før du kommer til Bore kirke tar du til venstre og inn på Nordsjøveien. Etter et kort stykke får du skiltet ned til høyre med teksten «Borestranden».

Noen camper også i september

Flotte sanddyner

Siste stengsel mot havet

Fantastisk strand

Her surfes det tett

Noen er her med hest også

Figgjoelva lager ringer i sjøen

Figgjoelva

Hengebrua over elva

Dette innlegget ble publisert i Klepp, Lett, Rogaland, Tid: 0 - 1 time, Tid: 1 - 3 timer. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.