Dalestemmen på Rennesøy


Vis større kart

Tavle ved Stemmen

Tavle ved Stemmen

Dette er en lett liten tur. Vi er blitt fortalt at Rennesøy går under kategorien Ryfylket, og da må vi vel bare godta det. Uansett, turen til Dalestemmen er en stor liten perle. Turen er slett ikke lang, men litt lengre enn det først kan se ut som.

Parkeringsplassen ved Sel er mest kjent for å være det mest brukte utgangspunktet for tur til Rennesøyhodnet, men her er det flere turer å velge i.

Fra Sel mot byen

Fra Sel mot byen

Som videoen over viser, er det fortsatt vinter. Riktignok uten snø, men med is på vannet og fargene i naturen mangler fortsatt. Påskeværet veier opp for alt dette og denne Skjærtorsdagen var det bare flott her ute. Klikker du på bildet til høyre, åpnes dette i større format og du kan se inn mot Stavanger og over til Riska helt i bakgrunnen. Fra Stavanger og ut hit kan du regne ca. 30 minutt å kjøre hver vei. Selve turen å gå er gjort på 30 – 40 minutter.

Oppdemmet vann

Oppdemmet vann

Dalestemmen og tilliggende små vann ble i sin tid demmet opp og brukt som et lokalt lite kraftverk. Dette er historie i dag og det eneste vi kan se igjen av dette er oppdemmingen på den ene siden av vannet.

I dag hadde det ikke gått ann å fiske her grunnet is på vannet, men når det lir litt ut på året går dette fint. Det skal etter sigende være fisk her. Men husk å løse fiskekort før sluken kastes uti.

Ei lia bru over ett bløtt område

Ei lia bru over ett bløtt område

Turen rundt var som tidligere nevn ikke lang, men lengre enn det kunne se ut som. Dette skyldes at turveien rundt går i vid sirkel rundt vannet. Derfor blir dette litt lengre enn bare rundt dette lille tjernet.

På ene siden er det åpent landskap, sikkert værhardt på flere dager i året. Andre siden er det mer tett skog, med lune viker og koselige partier. Det er stor variasjon i dette lille området.

Godt skiltet

Godt skiltet

Det er nok av naturlige rasteplasser her, samtidig har kommunen satt opp benker og bord ved starten av turen, så her skulle alle være godt tilfredstilt.

Skiltingen og antall turer å velge i er bare utmerket. Flere turer i forskjellige lengder samt god merking gjør dette stedet til et meget godt besøkt område for turfolk. Her har både Turistforreningen og kommunen gjort en flott stykke arbeid.

Ved parkeringsplassen

Ved parkeringsplassen

Vi anbefaler turen, pluss alle de andre turene i området. Ta turen til Rennesøy, her er mange flotte turer å velge i.

Hvordan komme hit:  Kjør til Vikevåg sentrum på Rennesøy. Følg deretter skiltingen mot Dale, like før du kommer dit tar du opp bakkene til Sel hvor parkeringsplassen ligger ved enden av veien. Her starter turen. Lykke til.

 

Vinterstemning ved Stemmen

Vinterstemning ved Stemmen

Flott ved Dalestemmen

Flott ved Dalestemmen

Skilter flere plasser

Skilter flere plasser

Gammel demning

Gammel demning

Demningen ved Dalestemmen

Demningen ved Dalestemmen

Flott natur

Flott natur

Mye Einerbusker

Mye Einerbusker

Informasjonstavler i skogen

Informasjonstavler i skogen

På toppen

På toppen

Varierende gangvei, godt merket

Varierende gangvei, godt merket

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dette innlegget ble publisert i Lett, Rennesøy, Rogaland, Tid: 0 - 1 time. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.