Fjøløy Fyr


Vis større kart

Fyret på spissen

Fyret på spissen

Fjøløy Fyr ligger i Rennesøy kommune, på øya Fjøløy. Fyret er som så mange andre svært gammelt og var i sin tid betjent med fyrmesterbolig. Det begynner å bli flere år siden dette, og de fleste andre fyr, har blitt hel- automatisert.

Men bygningene er godt bevart, både selve fyret og de omliggende husene. Det blir som et lite museum her ute i havgapet dette. Man kan nærmest se hvor værhardt det kan bli her på ruskedager.

Fyrlykt

Fyrlykt

På dager som denne må dette være en flott plass å bo, bildene er bare fine. Men alle dager er nok ikke sånn, vi vet jo at utsatte punkter på vestlandet er værharde og Fjøløy er nok ikke noe unntak i så måte.

Veien ned fra parkeringsplassen er ikke lang. Tur/retur med innlagt pause på fyret er unnagjort på mindre enn 45 minutt. Men det er flott havnatur her og vel verd et besøk.

Oppslag om fyr i området

Oppslag om fyr i området

Kjøreturen fra Stavanger og ut hit gjør du på en halvtime. Vi tok turen langfredag 2013 og da var her mye folk. Parkeringsplassen var ikke en kvadratmeter for stor. Folk valfarter på tur i påsken i dette været.

Som bildet til venstre viser, er det satt opp flere tavler med informasjon om forskjellige fyr i området. Både hvordan disse fungerte og hvordan det var å arbeide på disse – sett i et historisk lys.

Hvordan komme hit:  Med bil på E-39 til Mosterøy. Det er svært godt skiltet helt fra E-39 og helt frem til fyret. Her kjører du ikke feil.

Fyret i det fjerne

Fyret i det fjerne

Flott ute ved fyret

Flott ute ved fyret

Fjøløy fyr og tilliggende bygg

Fjøløy fyr og tilliggende bygg

Lykten

Lykten

Informasjonstavle

Informasjonstavle

Kart over området

Kart over området

 

 

 

 

Dette innlegget ble publisert i Kan gåes med barnevogn, Lett, Rennesøy, Rogaland, Tid: 0 - 1 time. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.