Dyrskog

Turmålet er stengt etter ønske fra grunneier

Spødavold eller Spødavold. Det finnes flere veiløse gårder langs Ørsdalsvannet hvor Dyrskog er en av dem. Turen dit kan startes fra flere plasser, vi valgte Spødavoll. Det er bare å innrømme at denne turen «kostet» mer enn vi hadde forventet på forhånd, men flott natur og et fantastisk sted, ja det var det.

Like nord for Vikeså ligger Spødavoll eller Spødervold, som det også skrives på enkelte skilt.

God skilting her i starten

Vi parkerer ved flott informasjonstavle og følger skiltet «Topptur» som står på tunet på den innerste gården. Første del går på fint underlag og oppe ved det første vannet kommer det et nytt skiltkryss. Her er det første skiltet hvor du finner navnet «Dyrskog».

Vi følger langs dette vannet og passerer flere skiltkryss. Alle viser tydelig «Dyrskog», så dette går greit. Det stiger jevnt og trutt innover.

Ørsdalsvannet

Vi skal over en del bløte myrer, her bør du ha noen vanntette sko som ikke er helt lave. Etter hvert som vi går innover blir det lengre og lengre mellom de røde merkene, det er noen nødlinger, men stien er veldig god. Når vi når toppen, og på kanten av der vi skal ned mot Ørsdalsvannet har vi flott utsikt. Nå starter vi på en bratt bakke ned mot vannet og Dyrskog. Det er flere stier i området, så du må bare passe på at du følger den rette.

Dyrskog

Dette fikk vi erfare. Merkingen kunne med fordel vært bedre siste halvdel av veien innover. Vel nede er du kommet til en idyllisk plass, Dyrskog svarte til forventningene og vel så det. Her inne var det bare fantastisk, både natur og selve plassen.

Vi ble sittende utenfor gjerdet på gården å bare nyte det flotte stedet. Mat og drikke hører med når man har nådd målet for turen. Men vi må tilbake.

Det er bare å gi gass

Bakken opp fra Dyrskog tilbake, er en strabasiøs sak, men det må løses, så det er bare å gå i gang. Igjen må vi minne om alle stiene og at du må følge med på at du går den riktige oppover.

Når vi når toppen er vi så varme at det går med mye vann som er fylt på i en bekk midt i bakken opp. Videre følger vi samme vei tilbake til bilen. Vi skal over alle myrene og over alle knausene. I dette partiet går stien mye nedover mot bilen.

Kjør fra Vikeså og i retning Byrkjedal. Du skal ikke på noen måte så langt. Etter tre, fire kilometer kommer du til brua på høyre side som har et bittelite skilt «Spødavoll». Du skal inn hit å parkere ved turtavla. Turen starter ved innerste gården. Det er en krevende tur dette med mye myr og stigning i begge retninger. Det er en god bit å gå også, så skal du ha glede av denne turen, så skal du ha gått noen turer i forkant. Det går fort 5-6 timer her. Mange trenger nok mer også.

Kjør inn her og parker

Turstart ved gården

Oppe ved første vannet

Den røde streken på kartet er kun tegnet inn og må på ingen måte navigeres etter.

Første havdel av turen er det mange skilt og merker, det er ikke like godt siste halvdel dessverre.

Vi passerer en liten foss

Her var det ikke noe latmannsliv. Kjør på.

Vakkert terreng

Mange myrer

Der borte går det ned mot Ørsdalsvannet

Vakkert

Vi har begynt på bakken ned til Dyrskog

Flott landskap

Første gang vi får øye på gården

Dyrskog

Er det epletrærne som er i blomst tro ?

Flott nede ved Ørsdalsvannet

Dette innlegget ble publisert i Bjerkreim, Rogaland, Tid: Heldagsturer, Utfordrende. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.