Grimsåsen

Tatt fra Grimsåsen

Holtaheia er kanskje mest kjent for den tragiske flyulykken i 1961. Mange legger turen sin opp dit. Men det er så mye mer av turer her oppe. I dag skal i til en topp lengre inne i heia som heter Grimsåsen. I 2019 er denne turen med i «Ti på topp» her inne.

Skilt på parkeringsplassen
Første del av turen er flat og lettgått
Tidlig i april er dette fargene
Det ligger noen hytter ved vannet

Etter at vannet du ser over er passert, dreier stien noe og vi begynner på første motbakke. Denne er ikke spesielt lang, og etter hvert kommer du opp på et fint platå hvor du kan se opp på «Ormakammen». Stien dreier igjen og vi starter på den bratteste delen opp.

Skilt og merker er det hele veien inn
Første av to kneiker opp

Vi trodde Grimsåsen var på toppen du ser på bilde over, men den var på neste topp. Den er ikke synlig før du kommer opp. Litt motbakke må det bli når du skal opp til en varde på en fjelltopp, så det får vi leve med. Det er i grunnen en relativt enkel tur dette.

Der oppe er «Ormakammen»
Vannet vi gikk forbi tidligere
Vi nærmer oss toppen
Grimsåsen

Så var vi oppe. Som nevnt tidligere er denne turen med i konkurransen «Ti på topp» i år, derfor må vi være forsiktige så vi ikke røper koden som står her oppe. Den må du gå opp å få med deg selv 🙂

Helt bakerst, litt til høyre for midten, ser du Reinarknuten
Der nede er vannet vi gikk forbi på vei opp

Regner du 2 til 3 timer på hele turen har du god tid til pause på toppen også. Turen er ikke krevende, kun noe motbakke helt på slutten. Du følger samme rute tilbake, som den du gikk opp.

Grimsåsen

Hvordan komme hit: Fra Tau mot Bjørheimsbygd. Før du kommer til Bjørheimsbygd, går veien opp til Holta mot venstre. Følg skiltingen opp til øverste parkeringsplass. Turen er på 6 kilometer tur/ retur.

Skisse av tur
Kart til Grimsåsen i Holtaheia
Dette innlegget ble publisert i Gjerdeklyver, Lett, Rogaland, Strand, Tid: 1 - 3 timer. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.