Krofjell

Krofjell

Parkeringsplassen. Krofjell bakerst

Vi er tilbake i Holtaheia og Strand kommune. Denne gangen skal vi ut på en enkel og lett tur, men den gir veldig mye natur og utsikt, for relativt lite tidsbruk. Turen er ikke verre enn at de aller fleste kan gå her, til og med mange av de yngste. En barnevennlig tur altså. Vi starter fra øverste parkeringsplass, den rett før kjettingen som sperrer veien videre. Herfra er det ingen tvil om veien.

 

Skilt på andre siden av brua

Skiltingen og rødmerkingen er alldeles utmerket videre, og den er merket som en rundtur. Vi følger skilt mot Krofjell og etter et par hundre meter går vi over ei lita bru. På andre siden tar vi av mot Krofjell, det er godt skiltet. Som du ser av bildene, var ikke værgudene helt med oss, men det var gråere oppe i fjellet enn ute ved kysten, noe du ser på bildene under. Nok om det vi går videre i lett terreng mot dagens mål.

 

Siste bakken opp

Etter en drøy halvtime nærmer vi oss toppen. Det er det eneste som kan sies å være stigning på denne turen, den siste biten opp. Men den er ikke verken hard eller lang, så det er en tur for alle dette.

Rett før siste kneika opp, får du et skilt som viser «Krofjell», her ser du merking en annen vei enn der du kommer fra. Det er her du skal gå tilbake igjen.

 

Her er skillet for rundturen, for du bør gå rundturen.

Nesten oppe

 

 

Varden på Krofjell

Det er flott utsikt vest og sørover herfra

Litt mer sol ute mot havet og i lavereliggende strøk

Liten tur med stor utsikt

Ryfylkeøyene

Bare å nyte

Høyere oppe hang tåka

Rett frem her, motsatt av skiltet

Vi går ned cirka 50 meter og finner oss en fin liten plass i le for vinden, mat smaker alltid godt, selv på kortere turer. Etter pausen bærer det ned til siste skiltet som viste opp til «Krofjell». Her går vi IKKE samme vei vi kom opp, men den andre rødmerkede stien som blir mer rett frem. Det er her du starter rundturen. Fin merket sti fører deg tilbake til stien som går mot Moldhest og Ormakammen.

 

Små vann er det flere av

Når du kommer hit, så skal du til høyre mot parkeringsplassen igjen. Alt i alt, en koselig og familievennlig tur. Det er drøye 3 kilometer å gå denne runden.

Vi skriver 1,5 time, så er det helt sikkert noen som går raskere enn dette, og andre som må ha mer tid. Jeg tror mange kommer til å sette pris på denne lille runden.

 

Hvordan komme hit:  Vi tok ferja fra Stavanger til Tau. Fortsett RV-13 i retning Bjørheimsbygd. Men før du kommer helt dit, møter du skilt til Holta opp til venstre. Du skal opp her. Høyt oppe får du et nytt skilt som viser severdighet og navnet «Holtaheia», følg dette. Ved siste gården er det en port ned til venstre. På denne porten står det Holtaheia, du skal inn denne porten og kjøre veien til parkeringen på toppen. Her er veien videre sperret med kjetting. Skiltene til Krofjell står her, så det er aldri tvil om retningen.

Parker her

Følg skiltene

Starten på turen

Fint og lettgått

Idse bakerst ?

Artig topp

Fiskå nærmest ?

Fin rundtur

Tilbake mot Krofjell

Skulle vel vært oppom her også

Vi er tilbake. Takk for turen

Start ved rødt merke

Dette innlegget ble publisert i Lett, Rogaland, Strand, Tid: 1 - 3 timer. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.